Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naktis „Via Baltica“: ant kelio paliktame automobilyje – miegantis vyras

Šeštadienio naktį į nemalonią situaciją papuolė du vyrai važiavę iš Panevėžio į Kauną. Kelyje sutikę galimai neblaivų vairuotoją sergėjo jį kone valandą kol atvyko policijos ekipažas.
Paliktame automobilyje miegantis vyras
Paliktame automobilyje miegantis vyras / Liutauro nuotr.

Po vidurnakčio iš Panevėžio į Kauną vykusiems Tadui ir Liutaurui „Via Baltica“ kelyje sutiktas raudonas „Volkswagen Passat“ įsimins dar ilgam. Vos nesusidūrę su kelyje stovinčiu automobiliu vyrai nusprendė pažvelgti į jo vidų.

„Jeigu iš priekio atvažiuojantis automobilis nebūtų pamirksėjęs šviesomis, nežinia kaip viskas būtų pasibaigę, galbūt ir pats būčiau jį kliudęs“, – 15min pasakojo už vairo sėdėjęs Liutauras.

Pasak vairuotojo, automobilį jie išvydo apie 1 valandą nakties, „Via Baltica“ kelyje už Kėdainių. Siaurame kelio ruože, kuriame draudžiama lenkti, VW buvo paliktas taip, kad apvažiuoti jį neišvažiavus ant eismo juostas skiriančios saugos salelės neįmanoma.

Liutauro nuotr./„Via Baltica“ kelyje paliktas automobilis
Liutauro nuotr./„Via Baltica“ kelyje paliktas automobilis

Liutauro tėvas Tadas, darbe vairuojantis vilkiką, priėmė sprendimą nelikti abejingais ir grįžti prie kelyje stovinčio automobilio.

„Šiuo keliu važiuoja daug vilkikų. Taip palikus automobilį tik laiko klausimas kada į jį kas atsitrenks. Aklinoje tamsoje be šviesų stovinti mašina tikrai būtų sukėlusi eismo įvykį. Ties automobiliu du vilkikai sunkiai gali prasilenkti“, – sakė Tadas.

Išlipusius iš automobilio vyrus apstulbino išvystas vaizdas. Užrakintame automobilyje, keleivio vietoje, saldžiai miegojo pusamžis vyras.

„Pirma mintis šovusi į galvą, buvo ta, kad neblaivus vairuotojas, artėdamas link autostrados, nusprendė sustoti ir nusnūsti. Sustoti kelkraštyje, matyt, neužteko jėgų“, – spėliojo vyras.

Vyrai bergždžiai bandė žadinti keleivio vietoje miegantį vyrą, salone mėtėsi plastikiniai alaus buteliai, todėl nusprendė apie įvykį pranešti bendruoju pagalbos telefonu.

Policijos teko laukti apie valandą. Paskambinus pirmą kartą buvo pranešta, kad nėra laisvų ekipažų – daug iškvietimų į smurtą artimoje aplinkoje.

Pilietiškai nusiteikę vyrai pradėjo nerimauti, kad pabudęs vairuotojas nesugalvotų tęsti kelionės. Paskambinus dar kartą po pusvalandžio į BPC, buvo pranešta, kad netrukus susisieks laisvas ekipažas pasitikslinti įvykio vietai.

Apie 2 valandą nakties pasirodė policijos pareigūnai, kuriems pavyko prižadinti miegojusį vyrą. Po prailgusios kelionės Tadas su Liutauru nebelaukė įvykių baigties ir išvyko namo.

15min apie įvykį pasiteiravus Kauno AVPK budėtojų, šie turėjo tik lakonišką informaciją. Apie keleivio vietoje snaudusį vyrą duomenų nebuvo. Tačiau automobilis buvo išgabentas į automobilių saugojimo aikštelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius