Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namo po tarnybos vykęs pasienietis sulaikė du sieną pažeidusius uzbekus

Po tarnybos namo nuosavu automobiliu grįžtantis Rociškių užkardos pareigūnas prie sienos su Rusija sulaikė du Uzbekistano piliečius. Įtariama, kad šie užsieniečiai iš Kaliningrado srities į Lietuvą pateko neteisėtai pereidami sieną Šakių rajone.
Sulaikymas.
Sulaikymas. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį ryte VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasienietis po darbo nuosavu automobiliu vyko namo. Važiuodamas netoli Šakių rajono Ročiškių kaimo jis šalikelėje pastebėjo du įtartinus tamsaus gymio asmenis.

Ši vieta yra prie pat sienos su Rusija, todėl pasienietis nusprendė išsiaiškinti, iš kur čia atsirado šie atvykėliai. Išlipusiam iš mašinos ir vyrus užkalbinusiam VSAT pareigūnui netrukus abejonių neliko – jis suprato užklupęs pažeidėjus.

Pasienietis juos sulaikė ir iškvietė kolegas iš Rociškių užkardos. Į ją nugabenus sulaikytuosius paaiškėjo, kad tai savo šalies pasus turintys 27-erių ir 30-ies metų Uzbekistano piliečiai. Jie turėjo krepšius su asmeniniais daiktais ir išsikrovusį navigacijos prietaisą.

Apklausos metu užsieniečiai teigė į Europos Sąjungos erdvę iš Rusijos neteisėtai ėję siekdami geresnio gyvenimo.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Uzbekus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius