Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namų durys nuo kulkų neapsaugojo

„Policija sakė tokio įžūlumo dar nemačiusi,“ – LŽ teigė kulkų suvarpyto 31 metų Mindaugo K. uošvė. Su juo susidorota nuosavo namo kieme – žmonos ir uošvės akyse.
Ginklas
Ginklas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Namas

Policijos savaitgalio suvestinėse apie šį išpuolį, surengtą penktadienio vakarą Kaune, senajame Žaliakalnyje, nėra nė žodžio. Nors sužeistojo artimųjų teigimu, Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) jis operuotas 10 valandų. Dviejų kulkų taip ir nepavyko išimti.

Netikėti svečiai

„Būklė sunki, bet stabili“, – po operacijos teigė reanimacijos specialistai. Dėl silpnos būklės (neteko daug kraujo) sužeistasis dar neapklaustas.

Nukentėjusiojo uošvė pasakojo tą vakarą buvo atėjusi pas dukrą į svečius. Buvo šiltas vakaras, ir jos užsisėdėjo kieme. „Iki tol mes gyvenome ramiai, – tikino pašnekovė. – Kiemas net neaptvertas...“

Anot moters, du nei jai, nei dukrai nepažįstami vyrai pasirodė apie 22 val. Dar buvo šviesu. Tuo metu parūkyti į kiemą buvo išėjęs ir žentas.

Policijos savaitgalio suvestinėse apie šį išpuolį, surengtą penktadienio vakarą Kaune, senajame Žaliakalnyje, nėra nė žodžio.

„Viskas įvyko akimirksniu – nė nespėjau gerai įsidėmėti, kaip tie vyrai atrodė, – pasakojo pašnekovė. – Vienas – aukštas lieknas, kitas – kresnesnis. Abiem – apie 25 metus.“

Atrodo, žentas juos atpažino. „Svečiai lyg ir norėjo su Mindaugu pasikalbėti, bet šis puolė į namus“, – pasakojo liudytoja.

Šaudyta taikliai

Tik pasigirdus šūviams pašnekovė atkreipusi dėmesį į tai, kad vienas svečias mūvi juodas ilgas pirštines. „Kaip „kileris“ iš neseniai matyto filmo“, – pasakojo moteris.

Netrukus ginkluoti svečiai pasišalino. Manoma, kad netoliese jų laukė automobilis.

Pušinėse duryse, už kurių slėpėsi žentas, liko kulkų žymės. Jas atidaryti pavyko ne iš karto – už durų gulėjo dejuojantis žentas. „Šaudyta iš 9 milimetrų kalibro ginklo“, – teigė iškviesti policininkai.

Namuose, kur slėpėsi žentas, buvo ir jo trejų metų dvynės. Viena iš jų dar nemiegojo. Laimei, mažylė nesumanė tuo metu išeiti į lauką paskui tėtį.

Užpultojo uošvė teigė šaukusi įsibrovėliams: „Ką jūs darote?! Juk tai dviejų vaikų tėvas!“ Neva šaudžiusieji atsakę: „Daugiau nebebus...“

Greitosios medikai konstatavo šautines žaizdas užpultojo pilve ir krūtinėje. Sužeistąjį operavę KMUK medikai jo artimiesiems teigė, kad į vyriškį pataikė 4 kulkos.

Versijų – daug

„Nežinome, ką ir manyti“, – toks buvo sužeistojo uošvės atsakymas į klausimą: „Už ką?“

Anot pašnekovės, žentas vos prieš 5 mėnesius grįžo iš Londono. Ten dirbo kažkokioje gamykloje. Šiuo metu buvo užsiregistravęs darbo biržoje ir gyveno iš atsitiktinių uždarbių. Tiesa, prieš 10 metų, kai dar buvo nevedęs, jis už kažką teistas.

„Be reikalo nešaudo“, – sužeistojo uošvei sakė pareigūnai. Kol kas dėl šio išpuolio niekas nesulaikytas.

Kulkų paženklintą Žemaičių gatvės medinuką, kuriame įsikūrusios kelios šeimos, kaimynai vadina užeigos namais. Neva viename iš jo butų prekiaujama alkoholiu. Tačiau, pasak kaimynų, sužeistasis su tuo nesusijęs. Jis apibūdinamas, kaip „vyrukas, kurį alkoholis paverčia agresyviu „ereliu“. „Kaip ir visur, taip ir mūsų namuose visko būna“, – neneigė ir sužeistojo uošvė. Tiesa, kaimynų pastebėjimu, pastaruoju metu jis buvo gerokai aprimęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius