Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Namų pasiilgęs“ girtas vilkiko vairuotojas pasienyje laužė užtvarus

Namų išsiilgęs girtas vilkiko vairuotojas rusas Kybartų punkte sukėlė virtinę avarinių situacijų, vos nesusidūrė su šilumvežiu ir numušė kelis pakeliamuosius užtvarus. Užsieniečio vairuotas vilkikas buvo sustabdytas tik pasieniečiams pakėlus specialų metalinį priverstinio stabdymo įtaisą.
Nulaužtas užtvaras
Nulaužtas užtvaras / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos aapsaugos tarnybos pranešime, girtutėlį į Kaliningrado sritį vykusį vairuotoją iš vilkiko kabinos pavyko iškrapštyti tik tada, kai VSAT pareigūnai, padedami kitų vilkikų vairuotojų, užblokavo sunkiasvorės mašinos stabdžius.

Antradienį 25 metų Rusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Mercedes Benz“ rusiškais numeriais su priekaba be leidimo išvažiavo iš stovėjimo aikštelės Kybartų miestelyje, pasienio kontrolės punkto prieigose. Čia laukti leidimo vykti per valstybės sieną sustoja vilkikų vairuotojai.

Šią aikštelę prižiūrinčios ir automobilių eismą reguliuojančios privačios bendrovės darbuotojų akivaizdoje vilkikas kabina kliudė bei apibraižė kito krovininio automobilio kabiną, išvažiavo į pagrindinį kelią ir nurūko Kybartų punkto link.

Pakeliui vos neįvyko katastrofa – sunkiasvorė mašina įvažiavo į geležinkelio pervažą degant draudžiamam šviesoforo signalui ir stebuklingai išvengė susidūrimo su važiuojančiu šilumvežiu.

Privažiavęs prie Kybartų pasienio kontrolės punkto vilkikas taranavo ir nulenkė pakeliamąjį užtvarą, kuriuo privačios saugos bendrovės darbuotojas reguliuoja automobilių eismą. Apie neprognozuojamai besielgiantį vilkiko vairuotoją apsaugininkas nedelsiant pranešė Kybartų punkte dirbantiems pasieniečiams.

VSAT pareigūnai, reaguodami į situaciją, nusprendė imtis kraštutinės priemonės – kontrolės punkto teritorijoje pakėlė specialų priverstinio stabdymo užtvarą, įrengtą žemėje ir važiuojamoje dalyje naudotiną tik ekstremaliais atvejais.

Tuo metu vilkiko vairuotojas nė neketino sustoti – į pasienio kontrolės punktą įvažiavęs „Mercedes Benz“ pasuko į Europos Sąjungoje registruotiems lengviesiems automobiliams skirtą eismo juostą, nesustojo muitinės ir pasienio patikros vietose, numušė dar vieną pakeliamąjį užtvarą ir nuvažiavo Rusijos link.

Prie išvažiavimo iš Kybartų punkto teritorijos vairuotojo šėlionės baigėsi – vilkiką vairavęs vyras čia išvydo pasieniečių iš žemės pakeltą specialų metalinį priverstinio stabdymo užtvarą. Vairuotojas pagaliau sustojo.

Kai į šią vietą atskubėjo VSAT pareigūnai, vairuotojas užsirakino vilkiko kabinoje, atsisakė atidaryti langą ir net vėl pamėgino važiuoti. Tuomet padedami kitų vilkikų vairuotojų pasieniečiai atjungė „Mercedes Benz“ mechanizmą, kuriuo sunkiasvorės mašinos stabdžiams tiekiamas suspaustas oras. Tik tada vilkiko vairuotojas išsiropštė iš kabinos.

Paaiškėjo, kad vilkiką vairavo 25 metų Kaliningrado srities gyventojas. Vilkiko tempiama priekaba buvo gabenamas kartotinių dėžių krovinys.

Akivaizdžiai neblaivus vairuotojas pasieniečiams neneigė gėręs alkoholio. Rusas aiškino „labai pasiilgęs namų“, todėl nutarė per valstybės sieną prasiveržti nelaukdamas savo eilės. Vairuotojui nustatytas 1,96 promilės girtumas.

Virtinę pažeidimų padariusiam užsieniečiui teko aiškintis su trijų žinybų pareigūnais – policininkais, muitininkais ir pasieniečiais.

Užsienietį ir vilkiką pasieniečiai antradienį pirmiausiai perdavė policijos pareigūnams. Šie rusui surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos, pavojingą transporto priemonės vairavimą bei vairavimą apsvaigus nuo alkoholio.

Trečiadienį ryte policijos paleistas prasiblaivęs Rusijos pilietis į Kybartų pasienio kontrolės punktą atvyko kaip kito krovininio automobilio keleivis. Jo vilkikas liko policijoje.

Tvarkingus kelionės dokumentus turėjusiam rusui pasieniečiai kelionės tęsti neleido. VSAT pareigūnai rusą išlaipino iš vilkiko ir perdavė muitinės pareigūnams. Šie užsienietį baus už muitinio tikrinimo vengimą ir vėl perduos pasieniečiams. VSAT pareigūnai baus Rusijos pilietį už Pasienio kontrolės punktų veiklos taisyklių pažeidimus - įvažiavimą į punktą be eilės, nesustojimą pasienio tikrinimo vietoje.

Neblaivaus vilkiko vairuotojo padarytus nuostolius skaičiuos Pasienio kontrolės punktų direkcijos darbuotojai. Žalą turėtų atlyginti ruso vilkiką apdraudusi bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius