Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 17 /2017 06 18

Narai ištraukė Ringauduose nuskendusį paauglį: vaikinas nepakluso draugų nurodymui likti ant kranto

Šeštadienį skaudžios nelaimės nutiko Kauno rajone – pranešta apie Altoniškių kaime ir Ringaudų miestelyje po vandeniu panirusius du jaunus vaikinus. Sekmadienį, apie vidurdienį, abiejų kūnai buvo surasti ir iškelti į krantą. Nuskendusio šešiolikmečio draugai tikino, jog jis nemokėjo gerai plaukti. Antro jaunuolio narai ieškojo kiek ilgiau.
Ringaudų karjere rastas nuskendęs paauglys
Ringaudų karjere rastas nuskendęs paauglys / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kaip 15min informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus atstovai, apie 17 val. buvo gautas pranešimas, jog po vandeniu Ringaudų seniūnijos karjere, Tabariškių kaime, paniro ir nebeiškilo jame besimaudęs paauglys.

Pranešėjas pasakojo, jog jaunų žmonių būrelis maudėsi karjere, kai staiga vienas ėmė skęsti.

Kitas dar bandė jį sugriebti, bet neišlaikė, ir vaikinas paniro po vandeniu. Tai nutiko apie 10-15 metrų nuo kranto. Pirminiais duomenimis, nuskendusiajam – apie 16 metų.

Į įvykio vietą buvo iškviesti narai, jie ėmė po vandeniu ieškoti skenduolio.

Netrukus buvo pranešta apie dar vieną galimai nuskendusį Kauno rajono gyventoją. Pranešimą apie Altoniškių kaimo Užtvankos gatvėje esančioje užtvankoje skęstantį žmogų Bendrasis pagalbos centras gavo šeštadienį 18.37 val. Kiek vėliau patikslinta, jog jaunas, apie 23-ejų metų vyras, nuskendo.

Nuo kranto jis buvo nutolęs apie 20 m.

Sekmadienio rytą vis dar buvo vykdomos intensyvios abiejų galimai nuskendusių asmenų paieškos.

„Paieškas gali apsunkinti įvairios priežastys: žolėtas dugnas, sukeltas dumblas nuo dugno“, – tai, kodėl tiek laiko nepavyksta rasti uždarame vandens telkinyje nuskendusių asmenų, sekmadienio rytą 15min teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas.

Apie vidurdienį pranešta, jog Ringaudų karjere nuskendęs paauglys surastas. Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budinčio specialisto, nuskendusiojo kūną narai aptiko apie 25-30 metrų nuo kranto, 4 metrų gylyje. Paieškas, jo teigimu, apsunkino drumzlinas vanduo ir netiksli nurodyta skendimo vieta.

Skenduolis rastas tik išplėtus paieškos perimetrą.

Kaip 15min pasakojo nelaimės vietoje sekmadienį sutikti nuskendusio vaikino draugai, M.G. nemokėjo plaukti. Kai kompanija paauglių sumąstė palenktyniauti ir įveikti visą karjerą, jam buvo liepta likti ant kranto ir saugoti daiktus.

Perplaukę į kitą karjero pusę, draugai išgirdo, kaip M.G. šaukiasi pagalbos viduryje vandens telkinio. Į pagalbą suskubo tie patys draugai, tačiau jiems, ką tik perplaukusiems visą karjerą, trūko jėgų. Padėti atskubėjo ir žvejai. Ištraukti vaikino į krantą nepavyko – jis nugrimzdo į dugną.

Altoniškių kaime galimai nuskendusio vyro vis dar ieškoma. Dirba tie patys du narai, prieš vidurdienį ištraukę paauglio kūną Ringauduose.

14 val. Kauno apskrities policija informavo, jog 12.28 val. į krantą buvo iškeltas ir antrasis skenduolis. Nuskendusiam A.V. vos 23-eji metai. Kūnas aptiktas 20–30 metrų nuo kranto 7–8 metrų gylyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius