-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikus nuteistajam nešusios merginos pačios atsidūrė teisėsaugos akiratyje

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl bandymo nusiųsti suimtajam į tardymo izoliatorių narkotines bei dopingo medžiagas.

Šių metų pradžioje, sausio mėnesį, Klaipėdos KPONTV pareigūnai uostamiesčio autobusų stotyje sulaikė dvi merginas. Jų siuntinyje, adresuotam vienam Šiaulių gyventojui, aptikta metamfetamino, kanapių bei daugiau nei 100 tablečių su dopingo medžiaga, priskiriama anabolinių ir androgeninių steroidų grupei. Dar 109 analogiškos tabletės aptiktos ir pas vieną sulaikytąją asmens kratos metu.

Klaipėdos VPK nuotr./Aptikti narkotikai.
Klaipėdos VPK nuotr./Aptikti narkotikai.

Nustatyta, kad uždraustos medžiagos buvo skirtos neteisėtu disponavimu kvaišalais labai dideliais kiekiais kaltintam ir Šiaulių tardymo izoliatoriuje tuo metu laikytam merginų giminaičiui. Viena iš merginų jo 1998 m. gimusi sugyventinė, o kita – 2001 m. gimusi sesuo.

VIDEO: Narkotikus nuteistajam nešusios merginos pačios atsidūrė teisėsaugos akiratyje

Pastarasis suimtas 2018 metų vasarą už tai, kad Klaipėdoje platino narkotinę medžiagą – kokainą ir slėptuvėje miške laikė daugiau nei 1000 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA. Šių metų balandžio mėnesį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė kaltininkui apkaltinamąjį nuosprendį ir už įvykdytus nusikaltimus paskyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

Klaipėdos VPK nuotr./Aptikti narkotikai.
Klaipėdos VPK nuotr./Aptikti narkotikai.

Anksčiau neteistoms merginoms buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti, o „užsakovui“ – dėl sukurstymo padaryti nusikaltimus, turint tikslą nurodytas medžiagas platinti.

Vėlesnėje tyrimo stadijoje vienos iš merginų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių jos kaltumą.

Už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už narkotikų platinimą baudžiama nuo 2 iki 8 metų laisvės atėmimo bausme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius