Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Narkotikus rusai slėpė automobilio vaire (nuotraukos)

Vilniaus teritorinės muitinės ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai sekmadienio (rugsėjo 20-osios) vakarą sulaikė du Rusijos piliečius, kaip įtariama, krovininio vilkiko vaire bandžiusius pervežti narkotinių medžiagų.
Narkotikai vaire
Narkotikai vaire / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, vienos Lietuvos įmonės vilkikas DAF, kuriuo iš Nyderlandų į Rusiją buvo gabenamas gėlių krovinys, sekmadienio pavakarę buvo patikrintas Medininkų kelio poste.

Muitininkai pastebėjo, kad vienas iš minėtoje įmonėje vairuotojais dirbančių Rusijos piliečių – R.G. akivaizdžiai apsvaigęs. Įtarus, kad šis asmuo gali būti apsvaigęs nuo narkotikų, buvo nuspręsta automobilį papildomai detaliai patikrinti.

Muitinės pareigūnų įtarimai netruko pasitvirtinti, patikrinimo metu DAF vaire įrengtoje slėptuvėje rastas paketas su neaiškios kilmės augaline medžiaga, manoma – marihuana. Taip pat, tarp R. G. asmens daiktų, aptiktas ir popierinis lankstinukas su minėta medžiaga. Iš viso vilkiko kabinoje buvo aptikta apie 25 g, kaip įtariama, marihuanos.

Beje, R.G. nuo pareigūnų neslėpė jau seniai vartojantis įvairius narkotikus.

Be to, virš kabinos ir daiktadėžėse po priekaba rastos 5 dėžės su rusvos spalvos milteliais, kurių sudėtyje gali būti narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str. 1 (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti) ir 199 str. 2 dalį (narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabanda).

Abu vairuotojai – R.G. ir A.T. buvo sulaikyti dviem paroms. A.T. po paros paleistas, o R.G. antradienį Vilniaus 1-asis apylinkės teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Tai ne pirmas atvejis, kai Lietuvos įmonėse dirbantys kaimyninių šalių piliečiai įkliūna, gabendami narkotikus.

Šių metų gegužę Lavoriškių kelio poste muitinės kriminalistai sulaikė kilogramą marihuanos į Baltarusiją bandžiusį išvežti Baltarusijos pilietį. Pastarasis, Lietuvoje dirbęs vienoje statybų bendrovėje, teisinosi šitaip bandęs sunkmečiu prisidurti prie menkos algos.

Iš viso Baltarusijos pilietis mėgino per sieną pervežti 1, 26 kg narkotikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius