-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotines medžiagas nepilnamečiams platinęs ir skatinęs jas vartoti asmuo stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Jūratė Tamašauskienė Šiaulių apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo, narkotinių medžiagų nepilnamečiams platinimo ir nepilnamečių lenkimu vartoti narkotines medžiagas.
Ugniagesiai aptiko kanapių auginimo laboratoriją.
Kanapės / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 2 Tyrimas Narkotikai

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, Pasvalio gyventojas 20 m. K.K. kaltinamas tuo, kad 2009 m. rugsėjo 1 d. iš nenustatyto asmens įgijęs narkotinių medžiagų jas platino nepilnamečiams, skatino jas vartoti, taip pat tuo, kad veikdamas bendrininkų grupėje apgaule užvaldė svetimą turtą.

Po Joniškio rajono PK pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo nustatyta, kad kaltinamasis platino narkotines medžiagas nepilnamečiams, bei lenkė jas vartoti. Pareigūnai ištyrė, kad kaltinamasis atvykęs prie Joniškėlio miestelio mokyklos keturiems pažįstamiems nepilnamečiams pasiūlė vartoti narkotines medžiagas - kanapes ir jų dalis, kurias jau anksčiau buvo įgijęs iš tyrimo metu nenustatyto asmens. Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis K.K. pats pasiūlė jiems kanapių bei pakvietė jas surūkyti automobilyje nereikalaudamas už tai jokio užmokesčio.

Prokurorės J.Tamašauskienės teigimu, K.K. taip pat kaltinamas tuo, kad tos pačios dienos vakare vykdydamas bendrininkų nurodymus atvyko į Joniškio miestą, kur apgaulės būdu užvaldė joniškietės pinigus – 2 tūkstančius litų.

Pareigūnai nustatė, kad moteris buvo apgauta gana plačiai paplitusiu būdu: telefonu buvo pranešta apie jos artimojo neva padarytą autoavariją, kurios metu buvo sužalotas žmogus, bei nurodant, kad giminaitis kaltininkas, gali išvengti sunkių pasekmių jei perduos  tariamai nukentėjusiojo avarijoje asmens atstovui pinigus. Tuo patikėjusi moteris kaltinamajam atvykus į jos namus perdavė 2 tūkst. litų.

Baudžiamasis įstatymas už narkotinių medžiagų platinimą nepilnamečiams nustato laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius