-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekeivis policijai įkliuvo pasiūlęs savo prekių

Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuroro Genadijaus Jefremovo perduotoje baudžiamojoje byloje priimtu sprendimu teismas Visagino miesto dviem gyventojams paskyrė bausmes už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis – už neteisėtą įgijimą ir laikymą turint tikslą parduoti ir pasikėsinimą parduoti heroiną S. R. nuteistas ketverių metų laisvės atėmimu, už narkotikų įgijimą ir laikymą R. J. – laisvės nematys šešis mėnesius.
Kokainas
Kokainas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teismas patvirtino byloje surinktus įrodymus, kad Visagino miesto viename nebaigtų statyti pastatų, kuriame susitikdavo narkotikus vartojantys asmenys, buvo pasikėsinta parduoti narkotikų, kuriuos S. R. prisipažino atsigabenęs iš sostinės čigonų taboro.

Pareigūnai buvo gavę informacijos, kad vienas asmuo, grįžęs iš laisvės atėmimo vietos, ėmėsi platinti narkotines medžiagas – heroiną.

Prekeivis įkliuvo pareigūnams palaikęs juos klientais ir neatsisakęs parduoti narkotikų. Atlikta krata patvirtino
duomenis apie narkotikų platinimą.

Šį mėnesį kitoje prokuroro Genadijaus Jefremovo perduotoje nagrinėti teismui su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir kontrabanda susijusioje nusikaltimų baudžiamojoje byloje paskelbtas verdiktas pripažino kaltais du Visagino miesto gyventojus ir nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis: psichotropinių medžiagų kontrabandos organizatorius  J. P.  laisvės neteko penkeriems metams 3
mėnesiams, T. C. – trejiem metams 6 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato Kriminalinės policijos tyrėjai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuroras Genadijus Jefremovas.

Už narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandą baudžiama baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą platinti – iki aštuonerių metų,  be tikslo jas platinti – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Primintina, kad asmuo, kuris savo noru kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos ar kreipėsi į valstybės instituciją norėdamas atiduoti neteisėtai pasigamintas, įgytas, laikytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už vartotų ar atiduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimą, įgijimą ir laikymą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius