Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotinių medžiagų platintojų ir jų klientų baudžiamąją bylą prokurorai perdavė teismui

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė miesto apylinkės teismui neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinamas anksčiau teistas, deklaravęs gyvenamąją vietą Biržų rajono Zaprutiškių kaime, Panevėžyje gyvenantis 21 metų D.K. ir anksčiau neteisti trys panevėžiečiai – 22 metų E.G., 21 metų L.S. ir 21 metų A.M.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Narkotikai

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų gegužės mėnesio 24 d. D.K., vos prieš dvidešimt dienų už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą platinti teismo baudžiamuoju įsakymu nubaustas 780 litų bauda, vėl tuo pačiu tikslu įsigijo narkotinių medžiagų – kanapių bei jų dalių ir laikė bute Tulpių gatvėje. Po poros dienų vakare dalį kanapių ketino parduoti dviem studentams E.G. ir L.S., tačiau neteisėto sandėrio, vykusio automobilyje „BMW 318“ ties Taikos alėjos ir Tulpių sankryža, metu buvo sulaikyti policijos pareigūnų. Bute pareigūnai rado daugiau kanapių.

„Narkotinių medžiagų platinimas ir jų vartojimas daro įtaką nusikalstamumui, kelia pavojų visuomenei ir jaunimui, todėl ši prioritetinė prokurorinės veiklos sritis yra mums ir ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams ypač svarbi. Šioje byloje surinkti duomenys kaltinamųjų padarytose veikose platinant narkotines medžiagas ir jas įsigijant padėjo nustatyti požymius nusikaltimų ir baudžiamųjų nusižengimų, kurie numatyti Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą platinti ir be jo“,- teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis su tikslu platinti atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, jį kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Prokuroro nutarimu, įtariamiesiems E.G. ir L.S. paskirtos kardomosios priemonės – periodinis registravimasis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įtariamajam D. K. pakeistos kardomosios priemonės – periodinio registravimosi policijos įstaigoje ir rašytinio pasižadėjimo neišvykti sąlygos, įtariamajam A.M. panaikinta kardomoji priemonė – periodinis registravimasis policijos įstaigoje ir pakeistos kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti sąlygos.

Įstatymas tam, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų su tikslu jas platinti ar parduoti, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius