Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauja byla priminė seną istoriją, kaip kaukėtas vyriškis su „Audi“ šunkeliais spruko nuo pareigūnų 140 km/val. greičiu

Prieš kelerius metus nuo pasieniečių bėgęs kaukėtas pagėgiškis dabar kaip įtariamasis sulaikytas kitoje byloje.
Bėglio sulaikymas 2008 m.
Bėglio sulaikymas 2008 m. / VSAT nuotr.

Ikiteisminį tyrimą dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą atliekantys Pagėgių pasieniečiai sulaikė įtariamąjį, kurio paieška buvo paskelbta pernai spalį. Šis Pagėgių savivaldybės gyventojas buvo pasižymėjęs prieš kelerius metus, kai dėvėdamas kaukę milžinišku greičiu bandė pasprukti nuo jį persekiojusių pasieniečių, bet nesuvaldė kontrabandai gabenti paruošto automobilio, atsitrenkė į medį ir nulėkė į griovį.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės operatyvininkai vienoje Šilutės rajono Kažemėkų kaimo sodyboje sulaikė 26-erių Pagėgių savivaldybės gyventoją. Jo kaip pasislėpusio nuo teisingumo paiešką Pagėgių pasieniečiai paskelbė 2011 m. spalio viduryje. Vyras yra įtariamasis šiuo metu Pagėgių rinktinėje tiriamoje baudžiamoje byloje dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą.

Šis pagėgiškis sieną su Rusija saugantiems VSAT pareigūnams buvo gerai žinomas ir anksčiau.

2008 m. pabaigoje Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai Šilutės savivaldybės Žemaitkiemio kaimo ribose, kelyje Šilutė–Pagėgiai, paryčiais pastebėjo be šviesų važiuojantį „Audi 100 Avant“. Jo vairuotojas dėvėjo juodą kaukę.

VSAT pareigūnai ėmė stabdyti šį automobilį, tačiau vairuotojas reikalavimui nepakluso, padidino greitį ir maždaug 160 km/val. greičiu nulėkė Šilutės link.

Pasieniečių persekiojamas automobilis pavojingai manevravo, blokavo jį bandantį aplenkti VSAT visureigį, kėlė mirtiną pavojų kitiems eismo dalyviams. Nors vairuotojas buvo įjungęs priekines šviesas, tačiau galiniai „Audi 100 Avant“ žibintai buvo specialiai išjungti, kad būtų sunkiau persekioti.

Matydamas, kad nuo pasieniečių nepaspruks, po maždaug 10 km persekiojimo bėglys pasuko į šalutinį keliuką. Čia palėkęs dar apie 3 km dėl didelio greičio, siekusio apie 140 km/val., jis nesuvaldė automobilio, atsitrenkė į pakelės medį ir nulėkė į griovį.

Iš automobilio VSAT pareigūnų ištrauktas vyras avarijoje sužalotu veidu dar bandė priešintis ir bėgti, tačiau nesėkmingai. Paaiškėjo, kad tai Pagėgių savivaldybės gyventojas. Visą laiką, kol buvo persekiojamas, jis dėvėjo juodą kaukę – taip tikėjosi likti neatpažintas tuo atveju, jei tektų susidurti su pasieniečiais.

Smarkiai sudaužytame automobilyje „Audi 100 Avant“ buvo išimtos visos sėdynės, išskyrus vairuotojo, todėl tuomet neabejota, kad juo rengtasi gabenti kontrabandą. Be to, ir automobilio numeriai buvo specialiai užtepti, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio trečiadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius