-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja versija monetų kalyklos direktoriaus skandale: Valatka nekaltas, restorane siautėjo lenkas!

15min.lt žurnalistai šeštadienį apsilankė netikėtai išgarsėjusiame Trakų restorane ir išklausė jo šeimininkų. „Mums restorane nuostolius padarė lenkas: viską išdaužė, išmėtė, priekabiavo, tampė padavėją. Dabar mes sprendžiame, ar paduosime pareiškimą policijai dėl seksualinio priekabiavimo šito Lenkijos piliečio“, – kalbėjo restorano savininkas.
Monetų kalyklos direktoriui gali būti nelengva įrodyti, koks jo tikrasis vaidmuo šiame skandale.
Monetų kalyklos direktoriui gali būti nelengva įrodyti, koks jo tikrasis vaidmuo šiame skandale. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Trakai Lenkija

Žiniasklaidai pranešus apie neramumus vengrų restorane „Csarda“, į kuriuos įsivėlė buvęs Seimo narys, Lietuvos monetų kalyklos vadovas Jonas Valatka, 15min.lt žurnalistai šeštadienį aplankė šią Trakuose įsikūrusią užeigą bei bendravo su jos darbuotojais.

Restorano personalą nustebino, kad atpirkimo ožiu šioje istorijoje tapo 60-metis J.Valatka.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Kūniškų malonumų ištroškęs lankytojas energiją išliejo nušluodamas nuo baro brangių gėrimų kolekciją.
Kūniškų malonumų ištroškęs lankytojas energiją išliejo nušluodamas nuo baro brangių gėrimų kolekciją.

Žinomas verslininkas, „Csardi“ savininkas 33 metų Darius Katinas 15min.lt pareiškė: „Pagal tai, ką kalba mano darbuotojai, tai buvo akivaizdus pergėrimas. Ir, žinote, lenkas užsimanė lietuviškos moters bei pradėjo priekabiauti.“

„Kažkoks Jacekas ar Janekas...“

Verslininkas pabrėžė, jog tikrai neturi jokių pretenzijų „gerbiamam Jonui“, kuris restorane lankėsi ne vienas – su pusamžiu svečiu iš Lenkijos monetų kalyklos.

„Tas svečias ir padarė mums didelį nuostolį – apie 2,5 tūkstančio litų: išdaužė butelius, seksualiai priekabiavo prie darbuotojų. O ponas Jonas lauke sėdėjo ant suoliuko, kavinėje jo kaip ir nebuvo. Jis išgėręs buvo, bet elgėsi pakankamai mandagiai. O tas lenkas grįžo, pradėjo priekabiauti ir daužyti butelius restorane“, – kalbėjo D.Katinas.

„Scanpix“ nuotr./Restorano savininkas D.Katinas
Restorano savininkas D.Katinas

Jis pasakojo toliau: „Ten yra kažkoks Jacekas ar Janekas. Ir Trakų policija, kiek žinau, yra tai fiksavusi. Tikriausia atvažiavus policijos pareigūnams ponas Jonas pradėjo ginti savo svečią ir turbūt liks kalčiausias.“

Atsiprašė ir apmokėjo nuostolius

Trakuose, Aukštadvario gatvėje esančiame restorane neramumai kilo penktadienį apie 18 val.

15min.lt žiniomis, policijos poskyryje atsidūrusiam J.Valatkai surašytas protokolas dėl pasirodymo girtam viešoje vietoje bei pareigūnų įžeidinėjimo. Monetų kalyklos vadovui nustatytas 2,78 promilės alkoholio girtumas. Nuovadoje J.Valatka praleido apie porą valandų. Kaip užfiksuota Trakų policijos filmuotoje medžiagoje, vilnietis J.Valatka nevaldė liežuvio ir taip užsitraukė pareigūnų rūstybę. 

Finansinių pretenzijų „Csarda“ restorano savininkas niekam nebeturi. „Nežinau, kas tiksliai, bet maždaug po valandos lietuviškai šnekantys žmonės atvažiavo ir sumokėjo iš karto. Atsiprašė, pasiėmė čekį ir išvažiavo“, – pasakojo D.Katinas.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Vengriškas restoranas Trakų pakraštyje.
Vengriškas restoranas Trakų pakraštyje.

Jis prisipažino labai nustebęs, kai sužinojo, kas įsivėlė į šią situaciją.

„Poną Joną visą laiką žinojau kaip santūrų, normalų svečią ir žmogų, kuris atvažiavęs mėgaujasi mūsų patiekalais. Nieko panašaus pas mus su juo niekada nebuvo: nei jis priekabiaudavo, nei jis būdavo kažkuo nepatenkintas. Man tikrai keista. Ir mes tikrai neturime pretenzijų gerbiamam Jonui“, – kartojo užeigos šeimininkas.

D.Katinas apibendrino: „Aš visada sakau: reikia gerti tik iki tokio lygio, kol tu supranti, kaip elgiesi. Manau, kad šiandien jie visi labai gailisi, kad taip įvyko, nes tai buvo visiškai kvailystė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius