-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujagimę dukrą dėl neatsargumo nužudžiusi, o vėliau į konteinerį jos palaikus išmetusi E.Lardongaitė atgavo laisvę

Kauno miesto apylinkės teismas padėjo tašką kaunietės Editos Lardongaitės byloje. Jauna moteris buvo kaltinama dėl neatsargumo nužudžiusi savo poros savaičių dukrą, o vėliau lavonėlį išmetusi į šiukšlių konteinerį.
E.Lardongaitė kaip įmanydama slėpė savo veidą.
Sulaikyta pareigūnų E.Lardongaitė kaip įmanydama slėpė savo veidą nuo žiniasklaidos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisėjai nusprendė, kad kūdikiui gyvybė buvo atimta dėl neatsargumo. E.Lardongaitei skirta metų devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Tačiau realiai kalėti kaunietei teks tik metus, nes iš bausmės laiko išskaičiuotas laikas, kurį ji praleido suimta šių metų sausį. Nuskambėjus verdiktui moteris paleista į laisvę iš teismo salės.

15min.lt rašė apie nelaimę, įvykusią sausio 13-ąją. Tądien 27 metų E.Lardongaitė girtaudama pas pažįstamus atsigulė žindyti dukros ir netrukus užmigo. Pabudusi pastebėjo, kad po ja gulinti prispausta mažylė nebekvėpuoja. Išsigandusi, kad bus apkaltinta žmogžudyste, jauna moteris netrukus naujagimės kūnelį išmetė į Dainavos mikrorajone esantį atliekų konteinerį.

Praėjus dviem dienoms kūdikio palaikai rasti Lapių sąvartyne. Nesunkiai išsiaiškinę mergytės tapatybę pareigūnai paskelbė motinos paiešką. Nuo teisėsaugos jai pavyko slapstytis kelias dienas. Sulaikyta E.Lardongaitė prisipažino kalta.

Priminsime, kad tragiškai mirusi mergytė – jau penktasis jaunos moters vaikas. Anksčiau ji pagimdė keturis sūnus, tačiau nė vieno neaugino. Su teisėsauga moteris taip pat jau pažįstama, mat prieš porą metų buvo teisiama už vagystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius