Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujagimį ant garažo grindinio per šalčius palikusi pora – teisme

Klaipėdos apygardos teisme atversta byla, kurioje sugyventinių pora kaltinta kūdikio palikimu mirti šaltyje. Garažuose gyvenusi ir girtuokliavusi pora tokiu kraupiu būdu nusprendė atsisakyti naujagimio.
Kūdikis
Kūdikis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Klaipėdos apygardos prokurorai teismui gegužę perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 34-erių moteris kaltinama naujagimio nužudymu, o 54-erių jos sugyventinis – sukurstymu nužudyti.

Sausio 4-osios vakarą policininkams pranešta apie garažų masyve rastą negyvą kūdikį.

„Trumpai – pagimdė, nunešė ir paliko. Naujagimis sušalo ir numirė“, – žurnalistams sakė prokuroras Arūnas Saunorius.

15min.lt nuotr./Kaltinamasis Zenonas tikino, kad kūdikis net nebuvo jo.
15min.lt nuotr./Kaltinamasis Zenonas tikino, kad kūdikis net nebuvo jo.

Anot moterį ginančio advokato Edvardo Staponkaus, kaltinamoji savo kaltę pripažįsta.

„Šiaip situacija – bjauri, ne taip dažnai Klaipėdoje ir Respublikoje atsikratoma tokiu būdu savo vaiko. Labiausiai graudu, kad yra jaunų šeimų, kurios negali susilaukti vaikų, kreipiasi į gydytojus, išleidžia pinigus, o čia garaže pagimdo, išmeta kaip daiktą“, – sakė E.Staponkus.

Anot advokato, vyras motyvuoja manęs, kad moteris kūdikį nuneš į gyvybės langelį.

„Nerealu tokioj būsenoje, kad moteris priduotų. Variantas galėjo būti bet koks kitoks, bet ne nužudyti savo naujagimį“, – teigė advokatas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Į teismą sausį atvežta 34-erių moteris, garažų masyve pagimdžiusi ir mirčiai palikusi kūdikį.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Į teismą sausį atvežta 34-erių moteris, garažų masyve pagimdžiusi ir mirčiai palikusi kūdikį.

Netrukus išaiškintos tragedijos aplinkybės: berniuką neblaivaus sugyventinio akivaizdoje pagimdė taip pat neblaivi moteris. Pora kurį laiką gyveno garažuose.

Įtariama, kad kūdikį moteris vyro nurodymu išnešė ir paliko prie garažo. Žiemą lauke ant žemės paliktas kūdikis mirtinai sužalo.

Kaltinamasis, kuris, tyrimo duomenimis, nėra kūdikio tėvas, kaltės nepripažįsta.

„Nepripažįstu... Mane taip kaltina... Tokių kaltinimų nepripažįstu“, – sakė kaltinamasis.

Jis pripažino, kad dėl išdavystės moterį buvo sumušęs, dėl to į garažų masyvą, kur pora gyveno, buvo atvykusi policija. Kaltinamasis dėl smurto buvo atsidūręs Probacijos tarnybos akiratyje.

Tyrimo duomenimis, vyriškos lyties kūdikį garaže, neblaivaus sugyventinio akivaizdoje, pagimdė kaltinamoji, ji taip pat buvo apsvaigusi nuo alkoholio. Įtariama, kad gimusį kūdikį moteris sugyventinio nurodymu išnešė ir paliko prie garažo. Žiemą lauke paliktas bejėgiškos būklės naujagimis mirtinai sušalo.

Teisės aktai numato, kad už mažamečio nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius