Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 03 /11:50

Naujas košmaras po avarijos Lyduvėnuose: morge suklaidinta motina palaidojo ne savo sūnų

Po praėjusią savaitę Kelmės rajone nutikusios baisios avarijos, kai nesuvaldytas mikroautobusas VW Lyduvėnuose įskriejo į upelį ir žuvo trys žmonės, paaiškėjo dar baisesni dalykai – žuvusį sūnų palaidojusi motina sužinojo, kad palaidojo visiškai svetimą žmogų, rašo delfi.lt. Šį penktadienį, praėjus savaitei nuo tragedijos, teisėsaugininkai ėmėsi priemonių susidariusiai situacijai dėl kūnų painiavos išspręsti.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vytaliaus Judicko / „Alio, Raseiniai“ nuotr.

Savo sūnaus kūno motina atgauti kol kas negali, nes, pagal dokumentus, jis jau yra palaidotas.

Vietoj tikrojo sūnaus morge jai galimai buvo atiduotas to paties eismo įvykio metu žuvęs pilietis.

Palaikai buvo kremuoti.

Motina teigė, kad iš pat pradžių jai buvo sunku patikėti savo akimis, tačiau moteris buvo įtikinta, kad kūnas neatpažįstamai pasikeitė nuo gulėjimo Dratvinio upelio vandenyje ir avarijos metu patirtų traumų.

Kaip skelbta anksčiau, vasario 24 d. apie 13 val. 40 min. Kelmės r., Lyduvėnų k., kelio Kušeliškė–Lyduvėnai–Maironiai 7-ame km, automobilis „VW Caravelle“, kurio vairuotojas (kas vairavo aut. tikslinama) nepasirinko reikiamo saugaus važiavimo greičio, jos nesuvaldęs užvažiavo ant tilto per Dratvinio upę atitvarų ir nuvažiavęs nuo tilto į upę apsivertė. Per eismo įvykį žuvo vyrai (g. 1974 m. ir 1982 m.) ir nepilnametis (g. 2011 m.) bei sužaloti nepilnametis (g. 2013 m.), kuris dėl kaktos sumušimo ir veido nubrozdinimo stebėti paguldytas į Raseinių ligoninę, ir vyras (g. 1970 m.), kuris dėl galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos Šiaulių skyriaus vedėjas aiškino, kad morge kūnai skirstomi pagal policijos pareigūnų turimus duomenis ir pateiktus dokumentus.

Policininkai palaikų nevežioja

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė penktadienį 15min teigė, kad pareigūnai niekaip negali būti atsakingi už tai, jei iš tiesų kūnai kažkuriuo momentu buvo supainioti.

„Policijos pareigūnų darbas baigiasi eismo įvykio vietoje“, – pabrėžė atstovė.
Ji paaiškino, kad po nelaimės Lyduvėnuose policijos užduotis buvo identifikuoti abu žuvusius asmenis. Tai ir buvo padaryta. Pirmosios aukos tapatybė buvo nustatyta iškart, nes žuvusysis su savimi turėjo asmens dokumentą.

Kitą žuvusįjį įvardijo eismo įvykio liudininkas. Be to, netrukus buvo surastas ir antrosios aukos asmens dokumentas.

„Su tais dokumentais abu kūnai buvo perduoti laidojimo paslaugų bendrovei, kuri turi sutartį su teismo medicinos ekspertizės skyriumi ir ten palaikus pristatė. Kaip vėliau tie kūnai galėjo būti sukeisti, policija nežino“, – teigė A.Blaževičienė.

Netrukus Telšių apskrities VPK papildomai pranešė, kad prokuratūra kartu su policija penktadienį ėmėsi visų reikalingų priemonių susidariusiai situacijai išspręsti. Jau šiandien pakartotinai bus atliktas žuvusiojo identifikavimas, kad motina galėtų kuo greičiau palaidoti savo sūnų.

Primenama, kad eismo įvykio metu žuvo du mikroautobusu važiavę vyrai (gimę 1982 ir 1974 m.). Gydymo įstaigoje mirė ir trečiasis eismo įvykio dalyvis – berniukas (gimęs 2013 m.). Dėl suaugusiųjų asmenų tapatybių abejonių nekilo – abu jie, pagal asmens dokumentus, buvo identifikuoti eismo įvykio vietoje.

Žuvusių vyrų kūnus iš įvykio vietos paėmė ir į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Šiaulių skyrių pristatė laidojimo bei palaikų vežimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai.

Nesklandumai prasidėjo nuo pradžių

15min primena, kad nesklandumai su palaikais dėl biurokratinių dalykų buvo prasidėję jau įvykio vietoje nelaimės dieną.

Tą penktadienį dėl formalių nesusipratimų iki pat vakaro (18 val.) negyvi žmonės taip ir liko gulėti ant kranto. Jų išvežti buvo atvykęs autobusiukas iš Raseinių rajono. Tačiau apsižiūrėta, kad žuvę žmonės guli tame upelio krante, kur yra jau Kelmės r. teritorija. Teko laukti ekipažo iš Kelmės padalinio.

„Jei tai būtų žvėrys ar gyvuliai, jau seniai būtų patraukę. O žmones paliko gulėt. Tai pasityčiojimas iš mirusiųjų“, – tuomet piktinosi vienas įvykio liudininku tapęs 15min skaitytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius