Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiškoje avarijoje ugniagesio šeimą pražudęs I.Cvetkovas keičia taktiką: iš dalies pripažino kaltę

Ugniagesio šeimą avarijoje Plungės rajone pražudžiusi byla išnagrinėta, beliko paskutiniai akordai – baigiamosios kalbos ir nuosprendžio paskelbimas. Pirmadienį Plungės rajono apylinkės teisme paviešinta pakartotinė įvykio ekspertizė ir kaltinamojo Igorio Cvetkovo, kuris skaudžios avarijos, pražudžiusios tris žmones, metu buvo neblaivus, parodymai. Iki tol neigęs atsakomybę dėl avarijos I.Cvetkovas pirmą kartą pripažino savo kaltę iš dalies.
Avarijos Plungės rajone sukėlimu kaltinamas Igoris Cvetkovas yra netekęs rankos.
Avarijos Plungės rajone sukėlimu kaltinamas Igoris Cvetkovas / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Trijų žmonių gyvybes nusinešusi avarija įvyko 2015 metų spalį. Sekmadienio vakarą Dargužų šeima važiavo iš Palangos, kur šventė vyresnėlės dukters vienuoliktąjį gimtadienį.

Radviliškyje ugniagesiu dirbęs Ramūnas Dargužas netoli Plungės išvydo priešpriešiais atvažiuojantį „Hyundai Galloper“. Kaip vėliau nustatė ekspertai, BMW vairavęs ugniagesys stengėsi išvengti susidūrimo ir metėsi į kitą juostą. Tą patį tuo metu padarė ir „Hyundai“ visureigį vairavęs I.Cvetkovas. Susidūrimo išvengti nepavyko. Avarijoje žuvo 36-erių R.Dargužas ir jo žmona bei mažametė dukrelė. Vyresnėlė buvo išgabenta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Ji po nelaimės gyvena su močiute.

Per susidūrimą sužalojimų neišvengė ir „Hyundai“ keleiviai – I.Cvetkovo žmona, dukra. Pats vairuotojas, kaip paaiškėjo, vairavęs neblaivus, neteko rankos. Vyriškiui buvo nustatytas 1,68 promilės girtumas.

Iki šiol neaišku, kodėl lemtingą dieną I.Cvetkovas išvažiavo į priešingą eismo juosta. Spėjama, kad vairuotojas galėjo prisnūsti.

Iš dalies pripažino kaltę

Pirmadienį Plungės rajono apylinkės teisme pagarsinti kaltinamojo I.Cvetkovo parodymai, susipažinta su pakartotine eismo įvykio aplinkybių ekspertize.

Anot nukentėjusiųjų advokato Vinco Pacevičiaus, anksčiau I.Cvetkovas visiškai nepripažino savo kaltės. Pirmadienį teisme jis prisipažino esantis iš dalies kaltas.

Kodėl iš dalies – nepaaiškino. Dabar nieko neatsimena. Kodėl galėjo išvažiuoti į priešpriešinę eismo juostą, pakomentuoti negali. Ikiteisminio tyrimo metu jis visiškai neigė kaltę, – sakė nukentėjusiųjų advokatas.

„Kodėl iš dalies – nepaaiškino. Dabar nieko neatsimena. Kodėl galėjo išvažiuoti į priešpriešinę eismo juostą, pakomentuoti negali. Ikiteisminio tyrimo metu jis visiškai neigė kaltę, – po posėdžio 15min sakė advokatas. – Jei iš vakaro gėrė, kaip jis davė parodymus, ir 23 val. baigė gerti 4 stikliukus brendžio ir alaus, o po paros laiko jis įpučia 1,68, čia nerealus variantas“.

Tuo metu I.Cvetkovą ginantis advokatas Vidmantas Martyšius 15min teigė, jog ekspertizėje aiškiai parašyta, kad BMW turėjo stabdyti arba laikytis dešinės, nevažiuoti į priešingą eismo juostą.

„Taip yra parašyta, neišvedžioju. Neturėjo teisės važiuoti. Čia girtumas nieko nereiškia. Bando kai kas išvedžioti, kad galėjo geriau reaguoti, bet mašina ne vidury kelio susidūrė. Eismo įvykis įvyko jo kelio pusėje“, – sakė advokatas, kurio teigimu, jo kaltinamasis iš visų pusių atakuojamas, jog čia jo kaltė, tačiau esą kokia gali būti kaltė, jei važiuoji savo kelio puse ir atsitrenki į kitą automobilį.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Avarijos Plungės rajone sukėlimu kaltinamas Igoris Cvetkovas yra netekęs rankos.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Avarijos Plungės rajone sukėlimu kaltinamas Igoris Cvetkovas yra netekęs rankos.

Kaip 15min sakė Plungės rajono apylinkės teismo teisėjas Virginijus Gadeikis, byla teisme baigta nagrinėti, liko baigiamosios kalbos ir nuosprendžio paskelbimas.

„Šiandien kaltinamasis iš dalies pripažino kaltę, kad išvažiavo į priešingą pusę ir ekspertizė tai parodė. Sutinka kažkiek atlyginti ieškinius. I.Cvetkovas trumpai pasisakė, daug ko neprisiminė“, – sakė teisėjas.

Po nelaimės I.Cvetkovas išsiskyrė su žmona. Nukentėjusieji spėja, kad šitaip jis galėjo siekti nuslėpti dalį turto. Šiuo metu areštuota pusantro I.Cvetkovo buto.

Žuvusio ugniagesio ir jo šeimos artimieji yra pareiškę 650 tūkst. eurų siekiančius civilinius ieškinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius