Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas sukčių triukas – apsimesti mokesčių inspektoriais

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija perspėja gyventojus nepasitikėti melagingais skambučiais ir neatskleisti savo asmens bei banko sąskaitos duomenų asmenims, tokių duomenų prašantiems Mokesčių inspekcijos vardu.
Įkliuvusiai bendrovei teko ne tik sumokėti mokesčių skolą, bet ir delspinigių.
Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja apie naujus sukčių metodus. / 15 min nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad jos darbuotojai neskambina mokesčių mokėtojams dėl neva permokėtos didelės pinigų sumos, kurią norint susigrąžinti reikia nurodyti banko sąskaitą. 

Į Klaipėdos AVMI trečiadienį kreipėsi sunerimę gyventojai ir įtardami apgaulę pranešė, kad skambinta jiems ar jų artimiesiems, neva norint pranešti, kad jie gali susigrąžinti nemažą pinigų sumą, susidariusią dėl permokėtų mokesčių. Kai kuriais atvejais tokių skambučių sulaukė garbaus amžiaus žmonės, jiems buvo paminėta 800 litų suma, kuri esą gali būti grąžinta.

Gyventojai buvo kviečiami atvykti į Mokesčių inspekciją arba, motyvuojant senyvu amžiumi, siūlomas paprastesnis būdas – tiesiog pasakyti savo banko sąskaitą, į ją esą ir bus pervesti pinigai.

Klaipėdos AVMI pabrėžia, kad mokesčių permokos yra grąžinamos tik pateikus prašymą arba deklaraciją VMI, ir primygtinai rekomenduoja sulaukus panašaus pobūdžio skambučių jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos, o apie skambutį pranešti teisėsaugos institucijoms arba VMI prie FM pasitikėjimo telefonu 1882.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius