Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 22 /15:08

Nauji faktai apie kauniečio pagrobimą: rastas nusikaltimo įrankis, nustatyti 3 įtariamieji

Pirmadienį Kauno apskrities policija paviešino naujų faktų apie prieš savaitę įvykdytą galimą kauniečio Egidijaus Sabulio pagrobimą. Gegužės 16 d., tarp 18 val. ir 19 val., Vilijampolėje, 31 metų amžiaus E.Sabulis išėjo iš namų ir dingo be žinios. Paskelbta dviejų asmenų, galimai susijusių su šio vyro dingimu, paieška. Naujausia informacija – įtarimai pareikšti ir dar vienam įtariamajam.
Egidijus Sabulis
Egidijus Sabulis / Kauno apskrities VPK nuotr.

Pareigūnams anksčiau jau buvo pavykę nustatyti, kad E.Sabulis sėdo į pilkos spalvos „VW Transporter“ ir žadėjo vykti į Šiaulių miestą. Tyrimo metu surinkta duomenų, kad apie šio vyro dingimą gali žinoti Vaclovas Vaitkevičius (gim. 1962 m.), šiais metais deklaravęs išvykimą į užsienį, ir Denis Vaitkevičius (gim. 1993 m.).

Kauno apskrities VPK nuotr./Ieškomas Vaclovas Vaitkevičius (kairėje) ir Denas Vaitkevičius
Kauno apskrities VPK nuotr./Ieškomas Vaclovas Vaitkevičius (kairėje) ir Denas Vaitkevičius

Pirmadienį Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate surengtoje spaudos konferencijoje atskleista naujų detalių apie paslaptingą kauniečio dingimą.

Pasak Kauno apskrities policijos viršininko Dariaus Žukausko, paskelbta spaudoje informacija savaitgalį padėjo surasti nusikaltimo įrankius. Gegužės 20 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o savaitgalį atlikti intensyvūs procesiniai veiksmai. Surinkta nemažai duomenų.

„Apklausėme liudytojus, atlikome kratas, apžiūrą įvykio vietoje, daiktų apžiūras, pasitelkėme į pagalbą Šiaulių ir Marijampolės apskrities policijos pareigūnus. Nustatėme tris galimus įtariamuosius. Jiems už akių pareikšti įtarimai. Paskelbtos jų paieškos. Asmenys dar nėra surasti. Todėl ir toliau prašome visuomenės pagalbos jų ieškant. Tačiau gegužės 21 dieną surastas automobilis, kuriuo galimai buvo išvežtas asmuo“, – teigė Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Giedrius Skladas, paviešinęs transporto priemonės nuotrauką.

Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrobėjų mašina
Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrobėjų mašina

Automobilis, aktyviems piliečiams suteikus informacijos, rastas Vaišvydavoje, tad policija prašo vaizdo registratorius turinčių asmenų pateikti galimus vaizdo įrašus, padarytus gegužės 16-17 d. Kauno mieste bei Marijampolėje.

„Dar kartą įsitikinome, kad visuomenė yra nepakanti daromiems nusikaltimams. Pranešėjai – didžiulė pagalba mums. Šiuo metu automobilį apžiūri ekspertai, tad dar nėra aišku, ar jame yra kraujo ar grumtynių pėdsakų. Manome, kad pagrobtasis pažinojo pagrobėjus. Jis buvo įviliotas į spąstus. Buvo piktnaudžiauta jo pasitikėjimu. Duomenų, ar yra gyvas, ar ne, neturime. Telefonas pagrobtojo neveikia“, – teigė D.Žukauskas.

Nusikaltimo motyvai policijai dar nėra aiškūs, tačiau prielaidos tam tikros jau iškeltos, jos yra tikrinamos. Įtariamieji – šiauliečiai vienos šeimos nariai V. ir D. Vaitkevičiai ir 1987 m. gimęs Jurbarko rajono gyventojas Paulius Tamoševičius. Paulius Vaitkevičiams yra tiesiog jų pažįstamas.

Kauno apskrities VPK nuotr./Paulius Tamoševičius
Kauno apskrities VPK nuotr./Paulius Tamoševičius

„Tiek pagrobtasis, tiek įtariamieji Lietuvoje negyvena. Jie neseniai grįžo iš Ispanijos: pagrobtasis kiek daugiau nei prieš savaitę, įtariamieji – kiek anksčiau. Tad keliame versiją, jog jie visi jau gali būti ne Lietuvoje. Tai apsunkina tyrimą“, – tikino komisaras, pabrėžęs, jog darbo santykiais tarpusavyje jie nebuvo susiję.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ieškomi asmenys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ieškomi asmenys

Visi trys įtariamieji anksčiau yra teisti: jų nusikaltimai – ir turtiniai, ir smurtiniai. Kauno policijai jie nėra žinomi. Pagrobtasis taip pat buvo anksčiau sulaikytas, tačiau ne Kauno policijos pareigūnų.

Pareigūnai prašo asmenis, turinčius informacijos apie šių asmenų buvimo vietą, nedelsiant informuoti telefonais (8 37) 303161, (8 37) 303139 (8 37) 303450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat pareigūnai prašo atsiliepti asmenis, mačiusius rastą automobilį ar užfiksavusius jį vaizdo registratoriais Kaune, Kauno rajone ar kitose apskrityse.

15min jau rašė, kad Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimo bausmė.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius