Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji faktai apie legendinę lietuvių mafiją: H.Daktaro ryšiai – nuo KGB iki D.Kedžio

Rašytojas Dailius Dargis apsilankė 15min studijoje ir pristatė atnaujintą jo pirmosios knygos „Tikroji Daktarų istoriją“ leidimą. Kaip sako pats rašytojas, naujai atrasti ir į knygą sudėti faktai pakeitė jo požiūrį į Henriko Daktaro vadovautą nusikalstamą susivienijimą.

Nors dešimtojo dešimtmečio nusikaltėliai save mėgdavo lyginti su Italijos mafija, o bendradarbiavimas su teisėsauga jiems buvo it mirtina nuodėmė, D.Dargis sako surinkęs faktus, rodančius priešingai.

„Atsirado pluoštas duomenų, liudijimų, kurie leido suvokti, kad kadaise nenužudomos organizuotos grupuotės atstovai bendravo ir su buvusiais milicijos darbuotojais, ir su KGB darbuotojais“, – pasakojo rašytojas.

„Prie vienos kavinės yra apšvarinami KGB veikėjai, kurie sekė Valdą Adamkų. Tai vyko dar sovietmečiu. Stebėdami būsimąjį Lietuvos prezidentą KGB agentai buvo apvogti eilinių ilgapirščių. Ir juos padėjo rasti vienas garsiausių Daktarų grupuotės asmenų, nors jie patys sako, kad niekada nedirbo su mentais, agentais. Bet man tuos dalykus pavyko atrasti“, – minėjo D.Dargis.

Anot jo, KGB netampė žymiausių Lietuvos nusikaltėlių už virvučių, greičiau patys banditai bendradarbiaudavo tiek, kiek jiems buvo naudinga.

VIDEO: Dar negirdėtos lietuviškos mafijos įtakos gijos: ryšiai su KGB ir mįslingas sprendimas dėl H.Daktaro laisvės

Sąsajos su pedofilijos skandalu

D.Dargis užčiuopė ir kitą įdomią sąsają – tarp Daktarų grupuotės ir tariamos pedofilijos skandalo Garliavoje.

„Tas pats Drąsius Kedys galbūt galėjo turėti ryšių su Kauno kriminalinio pasaulio įžymybėmis, buvo jų palaikomas“, – užsiminė jis.

Pašnekovo teigimu, kai kurie signalai leidžia manyti, kad iš garsiojo tariamos pedofilijos skandalo naudos turėjo ir H.Daktaras.

„Garsusis pedofilijos skandalas galėjo būti uždanga į Lietuvą parvežtam H.Daktarui ir Daktarų gaujos teismo procesui“, – sakė jis nurodęs, kad D.Kedžio žmogžudystės įvyko panašiu metu, kai buvo sulaikytas garsiausias Lietuvos nusikaltėlis.

Tuo metu iš arti stebėjęs Daktarų grupuotės teismo procesą, D.Dargis sako, kad žiniasklaidos dėmesio jis beveik nesulaukė.

„Aš apie tai rašiau, bet kiti žurnalistai neturėjo laiko tuo domėtis. Visi kalbėjo apie Klonio gatvėje esančią mergaitę, tikrąsias Kedžio mirties aplinkybes“, – pasakojo jis.

Mįslingas H.Daktaro paleidimas į laisvę

D.Dargis pasakojo išgirdęs ir apie istoriją 1990-aisiais, kai Aukščiausioji Taryba sulaukė H.Daktaro prašymo paleisti jį į laisvę. Tuomet jis kalėjo Rusijoje dėl įvairių plėšimų ir vagysčių.

„Buvo sudaryta malonės komisija ir jai vadovavo vienas iš dabartinių Vytauto Landsbergio pavaduotojų“, – pasakojo D.Dargis.

Anot jo, nors daug kas ir nepritarė dar mažai kam žinomo nusikaltėlio lygtiniams paleidimui, H.Daktaras malonės sulaukė.

D.Dargis patraukė į Seimo archyvą ieškoti šios komisijos darbo dokumentų, tačiau jam teko nusivilti.

„Taip ir nepavyko jokiuose archyvuose rasti malonės komisijos dokumentų, jie dingo“, – apgailestavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius