Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Vilnioje gatvėje rastu pusnuogiu ir basu berniuku pasirūpino pro šalį važiavęs vyriškis

Trečiadienį vilnietis Vytautas Kupstaitis nustėro Naujojoje Vilnioje, judrioje A.Kojelavičiaus gatvėje, išvydęs su šuneliu klaidžiojantį basą ir vienmarškinį mažametį verkiantį berniuką. 23 m. V.Kupstaitis neliko abejingas. Jis pasirūpino vaiku, iškvietė medikus ir policiją. Šiuo metu berniukas prižiūrimas ligoninėje.
Gatvėje paliktu basu ir pusnuogiu vaiku pasirūpino pro šalį važiavęs pilietis
Gatvėje paliktu basu ir pusnuogiu vaiku pasirūpino pro šalį važiavęs pilietis / V.Kupstaičio nuotr.

„Vakar po pietų važiavau A.Kojelavičiaus gatve ir pamačiau šaligatviu einantį basą, pusnuogį kokių 2 metų amžiaus vaiką. Jis buvo  basas, pusnuogis, nevilkėjo net trumpikių – tik marškinėlius. Šalia jo tipeno šuo. Vaikas verkė“, – pasakojo V.Kupstaitis.

Supratęs, kad vaikas gali sušalti ar būti partrenktas, vilnietis nedvejodamas sustabdė automobilį, pakvietė vaiką į automobilį ir jį apklojo savo striuke.

„Teko ir kojas patrinti, nes jos jau mėlo“, – teigė V.Kupstaitis.

Vaikas negalėjo pasakyti nei savo vardo, nei kur jo namai, mama, tik graudžiai verkė. Tuomet V.Kupstaitis ėmėsi per aplinkines trobas ieškoti berniuko tėvų. Tačiau niekas neprisipažino žinąs, kieno tai sūnus.

„Niekam neįdomu buvo, niekas nieko nežinojo. Tada nutarėme skambinti policijai. Policijos belaukiant jau atsirado kas jį pažįsta, kas žino motiną. Kiek išsiaiškinome, berniuko jauni tėvai girtaujantys. Iškart suskaičiavau, kad iki 15 dienos pas mus moka pašalpas už vaikus, tai, matyt, gavo pašalpą ir užpylė veidus“, – pasakojo vyras.

V.Kupstaitį maloniai nustebino tai, kad greitosios medicinos pagalbos automobilis atvyko greičiau nei per 10 minučių. Netrukus prisistatė ir policijos pareigūnai.

„Greitoji vaiką nuvežė į Santariškių vaikų ligoninę. Vaizdelis tikrai buvo nekoks. Dar dešimt minučių ir jis tikrai būtų sušalęs. Neįsivaizduoju, kokie tėvai turi būti, kad taip paleistų basą į gatvę, ypač, kai šalia ir geležinkelio bėgiai“, – teigė vyras.

Atvykę policijos pareigūnai iškvietė ir Vaiko teisių apsaugos tarnybą. Paaiškėjo, kad berniuko šeima nebuvo įtraukta į rizikos grupę. Nuo šiol ji bus atidžiai stebima.

„Vaiko teisių apsaugos skyriui šeima nebuvo žinoma. Po šio fakto ji bus stebima, lankoma. Toliau bus sprendžiama, ar ją įrašyti į rizikos grupę, ar ne. Vaikas kol kas prižiūrimas ligoninėje. Nežinoma, kad jo sveikatos būklė būtų bloga“, – 15min.lt pranešė Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Savickienė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus

Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Evelina Pagounis 15min.lt patvirtino, kad vakar 14.20 val. policija gavo pranešimą apie A.Kojelavičiaus ir Kampo gatvių sankryžoje rastą mažametį berniuką. Policija kol kas nepatvirtina, kad mažamečio tėvai buvo neblaivūs.

„Nustatyti tėvai ir šiuo metu aplinkybės tiriamos. Kol kas neaišku, kas nutiko, kad vaikas atsidūrė gatvėje“, – sakė E.Pagounis.

SAVO ISTORIJĄ SIŲSKITE ikrauk@15min.lt arba patys įkraukite skaitytojų naujienų portale www.ikrauk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius