Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 26 /14:27

Naujos detalės pagrobto E.Sabulio byloje: tikėtina, jog vyras jau nebegyvas – rasta kraujo pėdsakų

Penktadienį Kauno apskrities policija paviešino naujų faktų apie įvykdytą galimą kauniečio Egidijaus Sabulio pagrobimą. Įviliotas į pagrobėjų spąstus, 31 metų Vilijampolės gyventojas dingo gegužės 16 d. Policija greitai nustatė tris įtariamuosius ir paskelbė jų paiešką. Vis dėlto, per savaitę surinkti nauji įrodymai rodo, kad E.Sabulis, tikėtina, jau nebegyvas. Rasta kraujo žymių.
Egidijus Sabulis
Egidijus Sabulis / Kauno apskrities policijos nuotr.

„Policija tęsia intensyvius paieškos veiksmus. Kauno apygardos prokuroras papildomai nusikalstamą veiką kvalifikavo kaip nužudymą. Kreiptasi į teismą dėl visų trijų įtariamųjų suėmimo. Prašymas patenkintas už akių.

Be to, radome dar vieną transporto priemonę „Volvo“, kuria naudojosi vienas iš įtariamųjų – Vaclovas Vaitkevičius. Atliekami veiksmai tiek Marijampolės, tiek Šiaulių apskrityse bei Kauno rajone. Ieškome toliau Egidijaus Sabulio. Iš gautų specialistų išvadų galima teigti, kad jis – nusikaltimo auka. Rasta kraujo automobilyje ir kitose vietose, kurių nenorima dar įvardyti“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje naujausią informaciją apie E.Sabulio paiešką pristatė Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Kauno apskrities VPK nuotr./Ieškomi asmenys
Kauno apskrities VPK nuotr./Ieškomi asmenys

Pasak jo, „Volvo“ automobilis, kuris rastas Šiaulių apskrityje, taip pat buvo naudojamas kaip nusikaltimo priemonė. „VW Transporter“ buvo tik išvežtas iš pirminės vietos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas

Paslėpto bei galimai nužudyto pagrobtojo kūno ieškoma Kauno ir Marijampolės apskrityse: tiek miško teritorijoje, tiek vandens telkiniuose. Nors vis dar yra vilčių, kad vyras gali būti gyvas, vis dėlto tyrimo metu surinkti įrodymai rodo – tikėtina, jog E.Sabulis yra nužudytas.

„Turime duomenų, kad vienas iš įtariamųjų, Paulius Tamoševičius, tikrai nėra Lietuvoje. Prašome visuomenės narių, kurie turi kokios nors informacijos apie įtariamųjų buvimo vietą, kreiptis į mus. Gal pamatys kur gatvėje, laiptinėje, gal šalia bute pastebės atsiradusius įtartinus nuomininkus“, – sakė D.Žukauskas.

Anot jo, vaizdo įrašai iš registratorių naudos tyrimui nedavė, tačiau davė vaizdo stebėjimo kamerų, esančių įvairiose vietose, medžiaga.

Vykdant šią paiešką, Kauno apskrities policijai jau teko panaudoti naują gelbėjimo įrangą – pareigūnas leidosi apžiūrai į šulinį.

Artimiausiu metu bus kreiptasi dėl Europos arešto orderio išdavimo.

15min primena, jog gegužės 16 d., tarp 18 val. ir 19 val., Vilijampolėje, 31 metų amžiaus E.Sabulis išėjo iš namų ir dingo be žinios.

Iškart buvo nustatyta, kad vyras sėdo į pilkos spalvos „VW Transporter“ ir žadėjo vykti į Šiaulių miestą.

Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrobėjų mašina
Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrobėjų mašina

Gegužės 20 d. Kauno apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės suvaržymo. Įvardyti ir trys įtariamieji, manoma, apgaule įvilioję kaunietį į automobilį: šiauliečiai tėvas ir sūnus Vaclovas Vaitkevičius (gim. 1962 m.) ir Denis Vaitkevičius (gim. 1993 m.) bei Jurbarko rajono gyventojas Paulius Tamoševičius (gim. 1987 m.). Paskelbta visų jų trijų paieška. Spėta, kad vyrai galėjo iškart sprukti į užsienį, nes turėjo ten ryšių – tik ką buvo grįžę iš Ispanijos (toje pačioje šalyje kurį laiką gyveno ir pagrobtasis).

Gegužės 21 d. Vaišvydavoje buvo surastas „VW Transporter“ automobilis, kuriuo galimai buvo išvežtas pagrobtasis. Prakalbta apie tai, kad E.Sabulis pažinojo įtariamuosius.

Visi trys įtariamieji anksčiau yra teisti: jų nusikaltimai – ir turtiniai, ir smurtiniai. Pagrobtasis taip pat yra buvęs anksčiau sulaikytas, tačiau ne Kauno policijos pareigūnų.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius