-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujosios Vilnios policija smogė vagišių gaujai

​Vilniaus ketvirtojo policijos komisariato pareigūnai sutramdė Naujojoje Vilnioje siautėjusius vagis ir visą ilgapirčių gaują.
Aptikti įkalčiai: vibroplokštė
Aptikti įkalčiai: vibroplokštė / Vilniaus apskrities policijos nuotr.

Painias vagysčių istorijas Vilniaus m. 4-ojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai, kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 4-ojo ir 5-ojo skyriaus prokurorais, išnarpliojo vienu atokvėpiu, vieną po kitos.

Siautėjusios gaujos „veikla“ Naujojoje Vilnioje buvo sustabdyta, o įtariamieji – sulaikyti.

Vibroplokščių vagystės

Naktį iš 2014 m. rugpjūčio 4 d. į 5 d. Pavilnio seniūnaitijos teritorijoje buvo pavogtos dvi vibroplokštės.

Viešosios policijos pareigūnams, nuvykusiems pas savininkus ir pradėjus aiškintis pirminę informaciją apie įvykį, kai kurie faktai ir pasakojimai sukėlė įtarimų. Į pagalbą atskubėjo 4-ojo policijos komisariato kriminalinės policijos žvalgai.

Apklausę gyventojus, pareigūnai sužinojo daug naudingos informacijos. Juk kartais ir smulkmenos detektyvuose atskleidžia svarbiausius momentus. Paaiškėjo, kad vienas iš kaimynų prisiminė, kaip kitas kaimynas kažkada vaikštinėjo, siūlė nusipirkti kažkokius statybinius įrankius. Dar kiti kaimynai prisiminė, kad kažkada naktį matė kažkokį autobusiuką, stovintį netoli vietos, kur buvo pavogti įrenginiai.

Vilniaus apskrities policijos nuotr./Aptikti įkalčiai
Vilniaus apskrities policijos nuotr./Aptikti įkalčiai

Pareigūnai pirmiausia nusprendė aplankyti kaimyną, kuris kažkada siūlė nusipirkti kažkokius statybinius įrankius.

Paties šeimininko pareigūnai nerado, tačiau jo aplinkos žmonės papasakojo itin svarbių detalių – minėjo, kad yra bendras pažįstamas „G“, kuris ir važinėja autobusiuku. Dar pridūrė, kad jie buvo susitikę degalinėje, o jų kompanijoje svečiavosi dar ir trečias asmuo. Peržiūrėjus degalinės pateiktus vaizdo įrašus, nesunku buvo nustatyti autobusiuko valstybinius numerius, susitikti su jo savininku, kuris nuoširdžiai pareigūnus tikino, kad vibroplokštes atidavė jam įsiskolinęs asmuo.

Kita vertus, skolos atidavimas daiktais trečią valandą nakties nėra pats tinkamiausias variantas tikintis vėliau įrodyti savo nekaltumą.

Atlikę procesinių veiksmų kompleksą, pareigūnai išsiaiškino, kad autobusiuko savininkas buvo nusikaltimo bendrininkas, o pagrindinis nusikaltimo „veikėjas“ – kaimynas, kuris siūlė nusipirkti statybinius įrankius. Pagrindinis įtariamasis kurį laiką bandė slapstytis nuo policijos, tačiau nesėkmingai.

Pareigūnams nedavė ramybės ir klausimas apie vibroplokštes. Ar tikrai tokius sunkius daiktus (apie 200-300 kg) dviese galima taip lengvai kilnoti? Galiausiai pareigūnai išsiaiškino, kad vagystę įvykdė keturi asmenys. Visi keturi įtariamieji nustatyti, o pagrindinis – sulaikytas.

Vagis nuo policijos bandė slėptis palėpėje pas kaimyną, pasakojama Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. 4-ojo komisariato atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Lauke girdėjo krebždesį

2014 m. liepos 28 d., šeštadienį, buvo užregistruotas vagystės faktas – apvogti net penkių žmonių sandėliukai Naujojoje Vilnioje. Pačių nukentėjusiųjų teigimu, greičiausiai viskas įvyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Policijos pareigūnai kruopščiai išklausinėjo aplinkinius – gal kas ką matė ar girdėjo. Paaiškėjo, kad vienas iš kaimynų ir matė, ir girdėjo – tiesiog vidury nakties atsikėlęs ir išgirdęs neįprastą krebždesį lauke, priėjo prie lango. Pamatė, kad du piliečiai krauna daiktus į automobilį. Ne visi žmonės persikrausto naktimis, ne visi naktimis grįžta arba išvažiuoja automobiliais, prikimštais įvairiausių daiktų. Maža to, šaunusis kaimynas įsiminė automobilio numerius.

Pareigūnai netruko nustatyti automobilio savininką, jį susirado. Pasirodo, savininkas automobilį pardavė tiesiog įvykdytos vagystės išvakarėse – sekmadienio vakarą.

Išsiaiškinus, kam parduotas automobilis, pareigūnai iš karto nuskubėjo pas naująjį automobilio savininką. Prie namo rado ieškomą automobilį, o paieškoję dar ilgiau ir atidžiau, naująjį automobilio savininką pareigūnai tiesiog „iškrapštė“ iš kaimyno namo palėpės – ten jis buvo pasislėpęs. Įtariamasis gyveno netoli Burbiškių, tačiau vagystės objektu buvo pasirinkta Naujoji Vilnia.

Vagišius iš nakties „grobio“ jau buvo sugebėjęs parduoti beveik pusę pavogtų daiktų.

Atlikę teisėtą  kratą, pareigūnai rado įvairiausių daiktų – įvairių statybinių įrankių. Kai kurie vogti daiktai tiesiog voliojosi netoliese ant žemės, kiti vogti daiktai rasti net už 100 metrų

Vogtų daiktų pareigūnai rado ir pas vagišiaus kaimyną – pastarasis dievagojosi, kad daiktus buvo paprašytas pasaugoti tik laikinai.

Išaiškinus šią vagystę, paaiškėjo, kad visai neseniai iš to paties nukentėjusiojo asmens sandėliuko buvo pavogta ritė, o kratos metu, pas įtariamąjį buvo rasta ritė, labai panaši į tą, kurios pasigedo nukentėjusysis. Be to, pareigūnai aptiko dar ir vogtą degalų pompą.

Abu daiktai buvo atpažinti, o antrąjį įtariamą asmenį vagystėmis pareigūnai irgi vylėsi surasti. Tačiau buvo gauta informacija, kad įtariamasis, kuris buvo uždarytas į areštinę, joje pasikorė.

Sandėliuko Pavilnyje istorija

Policija gavo informaciją, kad 2014 m. liepos paskutiniąją savaitę buvo apvogtas vieno iš Pavilnyje esančių namų sandėliukas. Ilgapirščiai pasisavino dviratį, statybinius įrankius.

Dar 2011 m. rugsėjo mėn. Vilniaus kapinėse buvo pavogti paminklai. Įtariamųjų pareigūnams niekaip nepavyko rasti. Vieną praėjusios savaitės dieną nukentėjusieji paskambino į policiją ir pranešė, kad Šumsko kapinaitėse patys pastebėjo paminklus, labai panašius į tuos, kurie buvo pavogti.

Pareigūnai nuvyko į įvykio vietą. Vienas iš kaimynų papasakojo, kad šalia apsigyveno jaunuolių pora. Nukentėjusioji juos pažinojo ir atvirai prisipažino, jog įtaria būtent juos padarius vagystę. Vos pareigūnai išsiaiškino informaciją apie jaunąją porą, jų kolegos iš miesto pirmojo komisariato tą pačią naktį jaunąją porą sulaikė – jie buvo ieškomi už padarytas vagystes pirmojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje.

Vagišiai „specializavosi" dviračių vagystėse. Jauni, auginantys savo mažylį, jiedu yra visiškai priklausomi nuo narkotikų. Už padarytas vagystes teks atsakyti, tačiau kur kas didesnė atsakomybės našta liks prieš savo atžalą.

Užmiršta vogtų paminklų istorija

Vos prieš savaitę pareigūnai gavo informaciją, kuri suteikė perspektyvų tyrimui, anksčiau laikytam beviltišku.

Dar 2011 m. rugsėjo mėn. Vilniaus kapinėse buvo pavogti paminklai. Įtariamųjų niekaip nepavyko rasti. Vieną praėjusios savaitės dieną nukentėjusieji paskambino į policiją ir pranešė, kad Šumsko kapinaitėse pastebėjo paminklus, labai panašius į tuos, kurie buvo pavogti. Pareigūnai nustatė asmenį, kuris galbūt pastatė „naująjį" paminklą Šumsko kapinaitėse.

Tiriant paaiškėjo, kad paminklo „statytojas“ anksčiau buvo teistas, tačiau aršiai gynėsi ir tvirtino,  kad nieko nevogė. Vis dėlto, pats susipainiojęs savo parodymuose, prisipažino, kad nusikaltimą padarė jis. Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę. Kitą dieną, papildydamas savo pasakojimą, dar labiau susipainiojo ir išsidavė, jog darbavosi ne vienas. Kitas įtariamasis kurį laiką bandė slapstytis nuo policijos, tačiau galiausiai policija ir jį surado. Abu įtariamieji prisipažino pavogę paminklus: vieną – pastatė gavę užsakymą, kitą – tiesiog pardavė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius