-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujųjų sutiktuves neužmirštamu košmaru Panevėžio 17-metei pavertęs prievartautojas kalės tik 5 metus

Naujametę naktį nepilnametę iš šokių ištempęs prievartautojas neteko laisvės, tačiau kaimiečiui skirta bausmė, palyginti su merginos patirtu košmaru, palyginti menka.
Asociatyvinė nuotrauka: mergina ginasi
Asociatyvinė nuotrauka: mergina ginasi / 123RF nuotr.

Antradienį Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu už nepilnametės seksualinį prievartavimą ir žaginimą panevėžiečiui Sauliui Morkvėnui paskirta valstybės kaltintojo siūlyta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

2012 metų sausio 1 d. į naujųjų metų sutiktuves priemiestinio kaimo klube atvykęs 45 metų vyriškis, iš šokių salės jėga ištempė septyniolikmetę ir įgrūdo ją į automobilį. Smurtautojas, užrakinęs automobilio dureles, grasinimais ir fizinius smurtu atėmė galimybę pasipriešinti ir prieš jos valią tenkino lytinę aistrą.

Seksualinės prievartos prieš nepilnametę buvo galima išvengti, jei žmonės, dalyvavę šventėje ir matę, kaip S.Morkvėnas prievarta į automobilį tempia auką, būtų pamėginę apginti nukentėjusiąją.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Evaldo Šidlausko teigimu, nors kaltinamasis, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, pateikė įvairias prasimanytas versijas, byloje surinkti duomenys patvirtino jo kaltę.

Sunkaus nusikaltimo – seksualinės prievartos prieš nepilnametę – buvo galima išvengti, jei žmonės, dalyvavę šventėje ir matę, kaip S.Morkvėnas prievarta į automobilį tempia nepilnametę, būtų pamėginę jį sudrausminti ir apginti nukentėjusiąją.

Nepilnamečių justicijos sritį kuruojančio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Igno Railos nuomone, vėlyvu paros metu nepilnametis be suaugusiųjų priežiūros neturėtų viešuose renginiuose.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities VPK rajono policijos komisariato tyrėjai.

Baudžiamasis kodeksas už nepilnametės seksualinį prievartavimą ir žaginimą numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų, pažymima Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės antradienį paviešintame pranešime.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius