-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neapsikentęs terlionių Panevėžio verslininkas grafičių paišytoją susekė per kelias minutes

Kol Vilniuje policija triuškino grafičių paišytojų gaują, Panevėžyje neapsikentęs terlionių verslininkas Donatas Lancickas iniciatyvą perėmė į savo rankas. Jam priklausančią apipaišytą elektros skydinę radęs vyras pabandė nustatyti, kas tai galėjo padaryti, o vos įkėlęs prašymą į socialinį tinklą, jau po kelių minučių pažįstamų buvo nukreiptas pas vaikiną, kurio „Instagram“ paskyroje su pasididžiavimu įkelta suniokota siena.
Grafiti
Grafiti

Kaip 15min pasakojo D.Lancickas, savo akciją jis pradėjo dar praėjusią savaitę, o žiniasklaidai istoriją sugalvojo papasakoti, kai pamatė per televizorių, kaip rimtai į grafičių paišytojų problemą žiūrima sostinėje.

„Panevėžyje panaši situacija kaip ir Vilniuje, tik čia įvyko dar bukesnis grafičių darbų kriminalas“, – sako jis.

Anot pašnekovo, neapsikentęs piešinių ant jam priklausančio komercinės paskirties pastato, įdėjo nuotraukas į „Facebook“ ir paprašė draugų pagalbos.

Grafiti
Grafiti

„Po 2 minučių sulaukiau draugo skambučio, jis pažinojo vieną asmenį, Panevėžyje pagarsėjusį menininką. Pasekiau jo paskyrą socialiniuose tinkluose ir radau savo pastato nuotrauką. Jo darbuose visur kartojasi „DPC“ raidės“, – pasakoja verslininkas.

D.Lancickui padarytą žalą draudimas įvertino 1020 Eur, tačiau jis pats dar žada kreiptis į nepriklausomus ekspertus, nes, jo nuomone, perdažyti sieną gali kainuoti 2–3 tūkst. eurų.

Verslininkas paminėjo, kad ateityje planuoja renovuoti savo pastatus, todėl norėtų užkirsti kelią vandalams ir apsisaugoti, kad ateityje jo turtas nebūtų suniokotas, todėl visą surinktą medžiagą perdavė policijai.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min sužinojo, kad dėl šio įvykio jau pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Pareigūnai atlieka visus veiksmus ir iškart buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo ir suniokojimo. Ir tas savininko poelgis, kad jis nieko nepalieka likimo valiai, o pats stengiasi viską išsiaiškinti – pagirtinas. Pareigūnai visada džiaugiasi žmonėmis, kurie ne tik laukia pagalbos, bet ir patys stengiasi dėl savo turto saugumo“, – sakė komisariato atstovė Rasa Galkauskienė.

15min primena, kad antradienį Vilniaus policija pranešė sulaikiusi legendinį grafičių paišytoją Solomoną, kartu su juo įkliuvo dar 12 sienų niokotojų. Jie nebuvo suimti ir teismo lauks laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius