-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neblaivi, kaip įtariama, avariją sukėlusi Andriaus Kubiliaus padėjėja Jovita Morkūnaitė stojo prieš teismą

Iš pareigų po eismo incidento jau atleista Vyriausybės vadovo padėjėja Seime dirbusi J.Morkūnaitė aiškinosi administracinio teisės pažeidimo byloje teisme. Teisėjas skyrė vairuotojai minimalią, bet griežtą nuobaudą.
Avarijos vietoje Olimpiečių g.
Per avariją apdaužytas „Opel Astra“ automobilis Olimpiečių gatvėje. / Baltijos TV Žinių tarnybos nuotr.

Kaip skelbta anksčiau, tuometinė premjero padėjėja Seime J.Morkūnaitė vasario 2 dieną apie 19 val. sostinės Olimpiečių gatvėje sukėlė avariją. Po to, kai jos vairuojamas automobilis „Honda Accord“ susidūrė su „Opel Astra“, J.Morkūnaitei buvo nustatytas 2,22 promilės alkoholio girtumas.

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas išnagrinėjo bylą, kurioje J.Morkūnaitė traukiama administracinėn atsakomybėn pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 straipsnio „Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmęs turto sugadinimą“ 3 dalį, pagal kurią avariją sukėlusiems girtiems vairuotojams numatoma bauda nuo 4 000 iki 5 000 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

J.Morkūnaitės, kaip įtariama, sukeltos avarijos metu žmonės nenukentėjo, tik buvo apgadintos abi transporto priemonės.

Bylą sparčiai išnagrinėjusiam teisėjui Vladimirui Berezovskiui vairuotoja sakė, kad visiškai pripažįsta pažeidimus, dėl kurių yra traukiama administracinėn atsakomybėn, ir dėl jų gailisi.

Po posėdžio J.Morkūnaitė 15min.lt sakė nedaranti tragedijos iš to, kad jai gresia netekti vairuotojos pažymėjimo. „Nemanau, kad automobilis yra gyvybiškai svarbi priemonė. Kažkaip žmonės gyvena ir be automobilių. Juk yra visuomeninis transportas, yra draugai“, – ramiai dalijosi mintimis 15min.lt pašnekovė.

J.Morkūnaitė pakartojo nematanti jokių jos atsakomybę lengvinančių aplinkybių. Ji taip pat sakė nenorėjusi samdytis advokato, kuris galimai padėtų kuo mažesniais nuostoliais išsisukti iš šios nemalonios istorijos.

Kaip žinoma, eismo incidentas jau pakenkė J.Morkūnaitės karjerai: kitą dieną po avarijos ji savo noru išėjo iš darbo Seime. Portalo alfa.lt žiniomis, moteris neliko visai be darbo, nes antrojoje darbovietėje – Vilniaus licėjuje, vadovybė dėl asmeninio gyvenimo nesėkmių jokių pretenzijų jai nepareiškė.

Verdiktą J.Morkūnaitei teismas žada skelbti kovo 1 dieną.

Papildyta: Kovo 1 dieną dieną teisėjas V.Bererovskis paskelbė, kad nutarė J.Morkūnaitei skirti 4 000 litų baudą ir 3 metams atimti vairuotojos pažymėjimą.

Teismas jai leido baudą sumokėti ne per 45 dienas, kaip įprasta, o dalimis per metus.

Po 1,5 metų J.Morkūnaitė turės teisę kreiptis į teismą ir motyvuotai prašyti grąžinti jos pažymėjimą anksčiau laiko.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jovita Morkūnaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jovita Morkūnaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius