Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neblaivios vilniečių poros kelionė su esą „apsirūkiusiu“ pavėžėju baigėsi konfliktu ir policija

Po vaišių svečiuose į namus taksi nutarę grįžti sutuoktiniai ir jų trejų metų vaikas įsivėlė į tikrą trilerį. Keistai susiklosčiusi kelionė virto tikru kriminalu, į kurį teko įsikišti policijos pareigūnams. Pavėžėjas buvo apkaltintas esą vairavo apsvaigęs, o kai atėjo laikas kieme išleisti klientus – bandymu per prievartą išsivežti motiną su vaiku ir jų vos nesužeidęs. Tvyrojusią įtampą ir situacijos neadekvatumą atspindi vilnietės, kuri jaučiasi nukentėjusi, darytas vaizdo įrašas.
Kelionė su pavėžėju baigėsi reikalais su policija
Kelionė su pavėžėju baigėsi reikalais su policija / 15 nuotraukų koliažas

Kad kelionė taksi gali baigtis tokiu detektyvu, gali būti sunku patikėti. Tačiau vaizdo įrašas bent iš dalies atspindinti pavėžėjų platformos „Bolt“ (buvusios „Taxify“) vairuotojo ir jo klientų susirėmimą. Vaizdas galėjo būti dar aiškesnis, jei įraše būtų fiksuota keleivių ir taksisto bendravimo pradžia ir jei jis nenutrūktų vienoje svarbioje vietoje.

Aš matęs visokių prirūkiusių. Ir suprantu, kas yra prirūkymas.

Kas ir kaip buvo – kol kas vyksta tyrimas, o 15min pateikia keleivių,„Bolt“ vadovybės ir policijos atstovų pozicijas.

Keleivis Povilas pasakoja, kad įtarimų vairuotojas šeimai sukėlė išsyk.

„Įtarimas dėl vairuotojo elgesio mums kilo iš karto, kai tik pradėjome su juo važiuoti. Todėl nuo vidurio kelionės mes pradėjome filmuoti (karštoji konflikto fazė prasideda nuo 3 įrašo minutės – red. past.).

VIDEO: Nufilmuota kelionė „Bolt“ automobiliu, virtusi aršiu konfliktu

Jis kalbėjo iš esmės pievas. Jis jaunas vyrukas, o aš matęs visokių prirūkiusių. Ir aš suprantu, kas yra prirūkymas. Bet atvažiavusi policija jį patikrino tik alkoholio matuokliu – jis įpūtė nulius. Aš pasakiau pareigūnams, kad patikrintų jį ir nuo narkotikų, bet jie man atsakė, kad negali kiekvieno, kuris kažką sugalvoja, tikrinti“, – 15min pasakojo Povilas, nusivylęs pareigūnų galimybėmis nuodugniai ištirti situaciją.

Tuo metu kalbėdamas apie save vilnietis neslėpė buvęs neblaivus – būtent dėl vartoto alkoholio jis su šeima rinkosi, kaip vylėsi, saugiai ir be jokių nuotykių keliauti namo taksi.

„Įpūtęs nulius, jis laikomas blaiviu, adekvačiu, bet jis elgėsi neadekvačiai. Tas vairuotojas klausė: tai gal tu išgėręs?! Na, taip, dėl to ir naudojuosi tavo paslaugom! Ir iš mūsų pusės jokių provokacijų tikrai nebuvo, nei ten kokių girtų šnekų, nei nieko“, – tvirtino 15min pašnekovas.

Povilas pasakojo, kad bjauriausias kelionės epizodas buvo tuomet, kai taksistas automobilyje pats užrakino jo žmoną su vaiku, tačiau šaukė jai „debile, lipk!“.

Jis išsigando – rovė kaip kulka iš tos mašinos. Aš truputį už jį stambesnis.

„Tos durys buvo atidarytos, bet jos trenkėsi kažkur, sulūžo ir užsidarė. Jis rėkė: „debile, lipk!“, o jinai negali išlipti. Jis nesuprato, kad ten galima per kiemą išvažiuoti, todėl norėjo apsisukti. Tada aš jį pasivijau, atidariau mašinos dureles, ir jis išsigando – rovė kaip kulka iš tos mašinos. Aš truputį už jį stambesnis, tai jis, matyt, truputį išsigando“, – neišdildomais kelionės įspūdžiais dalijosi Povilas.

Suprasti akimirksniu

  • Vilniečiai naktį iš šeštadienio į sekmadienį apie 1 val. važiavo iš sostinės Olandų g. į D.Gerbutavičiaus gatvę Karoliniškėse.
  • Pavėžėjo mašina buvo iškviesta ir kelionė iš karto apmokėta per „Bolt“ sistemą.

Vairuotojas nušalintas, keleiviams skirta kompensacija

„Bolt“ vadovas Andrius Pacevičius pripažįsta, kad kelionė nebuvo tokia, kokia turėjo būti.

„Esame nemaloniai nustebinti šio apmaudaus incidento, dėl jo atsiprašome. Tai išties išskirtinis atvejis, ši situacija mums yra nauja.

Nesiimame vertintojų vaidmens, bendradarbiausime su policija ir, jei reikės, teiksime jiems informaciją bei lauksime tyrimo pabaigos. Keleiviams savo iniciatyva jau skyrėme kompensaciją.

Vairuotojas mūsų platformoje užsiregistravęs neseniai, iki šiol nebuvome gavę nė vieno nusiskundimo jo elgesiu. Nepaisant to, iki tyrimo pabaigos jis mūsų sistemoje yra ir bus suspenduotas. Tai yra mūsų standartinė procedūra. Mūsų turimomis žiniomis, niekas incidento metu nenukentėjo“, – teigiama „Bolt“ vadovo Lietuvoje Andriaus Pacevičiaus raštu 15min pateiktame komentare.

Policija: išklausytos abi pusės, vyksta tyrimas

Tuo tarpu policija tikina, kad jos pagalbos prireikė abiem konflikto pusėms.

„Pareiškimus policijai pateikė abi įvykio šalys. Pirminis pranešimas iš keleivio skambėjo taip, kad jam išlipus, taksi vairuotojas (pavėžėjas) norėjo per prievartą išsivežti jo žmoną. Pranešėjas teigė, kad vairuotoją sulaikė, visi laukia atvykstančių patrulių.

Moteris paaiškino, kad taksi vairuotojas nepagarbiai su ja bendravo, kilo konfliktas, tad kartu važiavęs jos vyras išlipo iš automobilio ir pradėjo jį spardyti. Moteris (gim. 1990 m.) parašė pareiškimą. Iš vairuotojo (gim. 1996 m.) irgi priimtas pareiškimas dėl apgadinto automobilio. Abiejų pusių pareiškimus tiria teritorinis policijos komisariatas“, – 15min informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius