Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neblaivų tranzitinio traukinio keleivį pasieniečiai išlaipino jėga

Neblaivus rusas, tranzitinio traukinio Maskva – Kaliningradas keleivis, nevykdė pasieniečių nurodymų. Šį Kaliningrado srities gyventoją Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai išlaipino jėga ir surakino antrankiais, o teismas užsieniečiui skyrė piniginę baudą.
Traukinys Kenoje
Traukinys Kenoje / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Traukinys Kenoje
VSAT nuotr./Traukinys Kenoje

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienio popietę VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pareigūnai tikrino iš Baltarusijos įvažiavusio tranzitinio traukinio Maskva – Kaliningradas keleivių dokumentus. Vienas paskutiniųjų tikrintųjų, akivaizdžiai neblaivus rusas, pamatęs pasieniečius ėmė elgtis įžūliai. Keleivis atsisakė VSAT pareigūnams pateikti savo dokumentus, neatsakinėjo į pasieniečių užduodamus klausimus, keikėsi, kabinėjosi prie kitų keleivių.

Neblaivus vyras šaukė važiuojąs namo į Kaliningrado sritį ir nesuprantąs, kodėl jį turi tikrinti Lietuvos pasieniečiai.

Traukinys pagal grafiką jau turėjo išvykti. Ėmusis chuliganą išlaipinti jėga, taip pat rasti jo daiktus ir juos iškelti kartu, būtų prireikę dar laiko, todėl traukinys būtų užlaikytas. Pasieniečiai nusprendė netrikdyti sąstato kelionės, o nuo Kenos traukiniu vykti iki Vilniaus geležinkelio stoties bei sutramdyti nepaklusnų keleivį.

Kai traukinys sustojo sostinėje, kurios geležinkelio stotyje yra VSAT kontrolės punktas, pasieniečiai iš traukinio jėga išlaipino dokumentų nepateikusį neblaivų rusą. Šis vis priešinosi, todėl VSAT pareigūnai keleivį surakino antrankiais ir nusivežė į Kenos užkardą.

Čia jis buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą. Vyras nenurimo – keikėsi ir daužė kameroje buvusius baldus. Į užkardą buvo iškviesti ir policijos pareigūnai, bet rusas atsisakė jų nurodymui pasitikrinti blaivumą alkotesteriu.

Paaiškėjo, kad tai - 54-erių Kaliningrado srities Černiachovsko rajono gyventojas, dirbantis vairuotoju.

Atlikę būtinus formalumus Kenos pasieniečiai rusą perdavė policininkams.

Sekmadienį Vilniaus rajono apylinkės teismas konstatavo, kad Kaliningrado srities gyventojas pažeidė tris Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius – tai pareigūno teisėto nurodymo nevykdymas, nedidelis chuliganizmas bei alkoholinių gėrimų gėrimas viešose vietose bei girto pasirodymas viešose vietose.

Teismas pažeidėjui skyrė 300 litų administracinę baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius