Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas Generalinės prokuratūros prokuroras Vilniuje sukėlė avariją: trenkėsi į šviesoforą

Trečiadienį, gruodžio 5 d., 7 val., Vilniuje, Rinktinės – Žvejų g. sankryžoje, automobilis „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo Generalinės prokuratūros prokuroras Dainius Baraniūnas, atsitrenkė į pakelės šviesoforą. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.
Dainius Baraniūnas
Dainius Baraniūnas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Patikrinus vairuotojo blaivumą alkotesteriu nustatyta, kad vairuotojas yra neblaivus (2,79 prom. alkoholio). Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, teigiama išplatintame pranešime.

Gavus pranešimą apie šį įvykį generalinio prokuroro E.Pašilio nurodymu taip pat nedelsiant pradėtos tokiais atvejais numatytos vidinės procedūros, kurių metu bus priimti sprendimai dėl prokuroro nušalinimo nuo pareigų bei tarnybinio patikrinimo pradėjimo.

„Prokurorui keliami aukščiausi elgesio bei etikos standartai, todėl tokie atvejai buvo ir bus tiriami bei vertinami principingai ir griežtai,“ – komentuoja generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Per pastaruosius keletą metų dėl aplinkybių, susijusių su alkoholio vartojimu, darbo prokuratūroje neteko penki asmenys.​

Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. nustatyta, kad už vairavimą kelių transporto priemonės apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės asmuo baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius