Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Negilioje Nemėžos upėje nuskendusio vyro artimieji netiki nelaimingo atsitikimo versija

Šeštadienį Vilniaus rajone, pro Daržininkų kaimą tekančioje Nemėžos upėje, rastas ir ištrauktas skenduolis. Nors policija tikina jokių smurto žymių ant vyro kūno neaptikusi ir atlieka ikiteisminį tyrimą siekdami nustatyti mirties priežastį, mirusiojo artimieji abejoja, kad vyras galėjo nuskęsti pats.
Siesartis
Asociatyvi iliustracija. Upė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

43 metų amžiaus vyrą sausio 13 dieną maždaug 13 val. 46 min. iš upelio ištraukė ugniagesiai gelbėtojai. Jis buvo nutolęs maždaug 4 metrų atstumu nuo kranto.

Kaip 15min informavo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK), pirminiais duomenimis, jokių smurto žymių ant kūno nerasta.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau ne dėl smurtinio nusikaltimo, bet siekdami nustatyti mirties priežastį.

„O apie mirties priežastį bus galima kalbėti tik po ekspertizės“, – pranešė Vilniaus policija ir pridūrė, kad kol kas taip pat negali atsakyti, ar vyras tragedijos metu buvo blaivus.

Tačiau 15min redakcijai laiškus rašantys žuvusio vyro pažįstami negali patikėti, kad vyras galėjo nuskęsti pats.

„Jis penktadienį baigė darbą 15 val. Į darbą važinėjo savo dviračiu, taip buvo ir šįkart. Po darbo jis dar nusprendė nuvažiuoti į parduotuvę, ji yra maždaug 1 km atstumu nuo jo darbovietės. Išvažiavo ir nebegrįžo.

Ryte paskambinome artimiesiems paklausti, ar jis nenakvojo pas juos. Nes jei kažkur ir išvažiuodavo, tai tik pas giminaičius ir visada apie tai pranešdavo. Kai sužinojome, kad jo ten nėra, šeštadienio rytą pradėjome nerimauti, o po poros valandų atvykęs kaimynas pasakė, kad upelyje rado lavoną.

Jo daiktai buvo išmėtyti, o vakare dviratį radome maždaug už kilometro numestą į krūmus. Upelis yra 30 cm gylio. Dabar vaikšto visokie gandai, kad jį vijosi grupė jaunuolių tą vakarą prie parduotuvės“, – 15min redakcijai rašė savo vardo nenorėjusi viešinti moteris.

Ji priduria, kad, vakare radus dviratį ir dar kartą paskambinus policijai, šie atsisakė atvykti į įvykio vietą ir jį apžiūrėti.

Tą pačią istoriją pasakoja ir dar du laiškus atsiuntę žuvusiojo pažįstami. Atsiutame laiške dėstoma, kad policija, net gerai neapžiūrėjusi nusikaltimo vietos, įvykį įvardijo kaip nusiskandinimą.

„Apie 20 val. 30 min. netoliese nusikaltimo vietos rastas žuvusiojo dviratis, bet iškvietus policijos kriminalistus jie atsisakė atvykti. Sakė, ko jūs norite, ir dar pokalbio gale pridūrė, o koks jums skirtumas, gal jūs jį nužudėte?

Pasakykite, kodėl mūsų gerbiami policijos atstovai nenori išnagrinėti bylos. Visi įkalčiai padėti ant lėkštutės, aplinkiniai padeda artimiesiems aiškintis aplinkybes, yra liudininkų, bet kažkodėl policija į tai numojo ranka. Padėkite išsiaiškinti tiesą ir nubausti nusikaltėlius“, – rašoma laiške.

Vilniaus policijos paklausus apie išmėtytus daiktus ir dviratį, apie tai duomenų jie nepateikė, nes tai gali pakenkti ikiteisminiam tyrimui.

Atsakydami į kaltinimus, policijos atstovai pažymi, kad per parą sostinėje ir apylinkėse registruojama apie 800 įvykių ir į visus juos reaguojama.

„Nepasitenkinusių ir policiją bandančių be pagrindo šmeižti ar kaltinti neveiklumu piliečių buvo ir bus. Tyrimas pradėtas, vadinasi, kriminalistai atliko visus būtinus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus“, – rašoma policijos atsiųstame komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius