Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Neįprasta kontrabanda: 9 strėlių antgaliai ir 14 monetų

Senoviniai strėlių antgaliai ir monetos – Medininkuose muitininkai sulaikė neįprastą kontrabandą, trečiadienį skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).
Senovinių daiktų kontrabanda
Senovinių daiktų kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Vakar Medininkų kelio posto muitininkai, tikrindami iš Baltarusijos į Lietuvą lengvuoju automobilių važiavusio Rusijos piliečio bagažą, jame aptiko senovinių daiktų kontrabandą.

Apie 22 val. vakaro automobiliu „Nissan Qashqai“ į Medininkų kelio postą atvažiavęs užsienietis pareigūnus žodžiu informavo negabenantis jokių deklaruotinų daiktų. Tačiau muitininkai, patikrinę jo bagažą aptiko paslėptą antikvariato kontrabandą: 14 monetų ir 9 strėlių antgalius.

Pažeidėjui buvo surašytas prekių sulaikymo protokolas. Nedeklaruoti daiktai sulaikyti ir bus perduoti kultūros paveldo specialistų ekspertizei, kad būtų nustatyta jų vertė.

Preliminariais vertinimais sulaikyti strėlių antgaliai – rytietiški, XI-XIII a. Antikvariniai pinigai – varinės ir sidabrinės carinės XX a. pr. kapeikos ir kinų gamybos monetos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius