-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprasta praktika: Klaipėdos apygardos teismas posėdžiavo Salantų kultūros centre

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas išklausyti 43 nukentėjusiųjų ir kitų proceso dalyvių baigiamųjų kalbų vyko į Salantų kultūros centrą. Jame surengtas paskutinis posėdis baudžiamojoje byloje, kurioje buvusi Kretingos kredito unijos kasininkė 46 metų Renata Neverauskienė kaltinama 362 dokumentų klastojimu bei daugiau kaip 223 tūkst. eurų pasisavinimu.
Salantai
Salantai / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Praėjusių metų lapkritį vykusiame teisiamajame posėdyje kaltinamoji savo kaltę pripažino. Todėl teismas įstatymų nustatyta tvarka taikė sutrumpintą įrodymų tyrimą. Nukentėjusieji, liudytojai nebebuvo kviečiami pakartotinai apklausai, o perskaityti jų ikiteisminio tyrimo metu duoti parodymai.

Trečiadienį baigiamosiose kalbose teismas išklausė proceso dalyvių, tarp jų – ir nukentėjusiųjų, pasisakymus dėl civilinių ieškinių, bausmės skyrimo. „Teismas siekė sudaryti tokias sąlygas, kad pastariesiems proceso dalyviams būtų kuo patogiau dalyvauti bylos nagrinėjime. Nukentėjusiųjų yra kelios dešimtys, iš kurių dauguma – garbaus amžiaus, gyvenantys Salantuose (Kretingos r. sav.) ir aplinkinėse vietovėse. Todėl atvažiuoti į Klaipėdą jiems būtų sudėtinga. Dėl šių aplinkybių teismas nusprendė vykti arčiau šių asmenų namų – organizuoti išvažiuojamąjį posėdį“, – sakė bylą nagrinėjantis teisėjas Remigijus Preikšaitis.

Valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė prašė skirti finansininkei 4 metų laisvės atėmimo bausmę. Tai galutinė vienu trečdaliu sumažinta bausmė, kadangi kaltinamoji, kaip jau minėta anksčiau, sutiko su jai pareikštais kaltinimais. Moters gynėjas prašo skirti švelnesnę laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant.

Teismas baigiamąjį procesinį sprendimą planuoja skelbti šių metų vasario 1 d.

Primename, kad šioje byloje moteris kaltinama tuo, kad dirbdama Kretingos kredito unijos Salantų kasoje kasininke 2008–2012 m. tyčia pagamino netikrus dokumentus (kasos operacijų kvitus) ir juos panaudojo įmonės finansinėje apskaitoje. Nurodoma, kad taip ji siekė parodyti tariamai teisėtas finansines operacijas išmokant pinigines lėšas klientams bei indėlininkams. Be to, ji kaltinama, kad pagaminusi melagingas terminuoto indėlio sutartis ir jas įteikusi indėlininkams sudarė įvaizdį, jog pinigai į terminuoto indėlio sąskaitą buvo įnešti, tačiau šias Kretingos kredito unijai priklausančias pinigines lėšas – beveik 772 tūkst. Lt (daugiau kaip 223 tūkst. Eur) – pasisavino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius