Tauragės teismas paskelbė verdiktą plovyklos darbuotojui, kuris kliento automobiliu girtas sukėlė avariją

„Nugalėjo sveikas protas“, – sako tauragiškis Donatas Krakys, patekęs į neįprastą situaciją, kuomet be jokios kaltės jam grėsė netekti savo automobilio. Antradienį Tauragės apylinkės teismas sprendė, kokią bausmę skirti ir ar konfiskuoti mašiną, su kuria neblaivus ir be vairuotojo teisių avariją sukėlė plovyklos, kurioje mašina buvo palikta, darbuotojas Žydrūnas Kakšys.
Iš Prancūzijos sugrįžusią mašiną išvalyti nuvežęs tauragiškis patyrė šoką sužinojęs, kad mašina konfiskuota.
Iš Prancūzijos sugrįžusią mašiną išvalyti nuvežęs tauragiškis patyrė šoką sužinojęs, kad mašina konfiskuota. / D.Krakio nuotr.

Svetimą automobilį, kurį tiesiog turėjo išvalyti, vairavęs Ž.Kakšys neblaivus prie vairo pagautas jau antrą kartą. Praėjusią vasarą jam buvo skirta per 1 000 eurų bauda, šįkart teismas vyrui skyrė 30 parų arešto. Automobilį paskelbė paliekantis savininkui.

Teismo sprendime nurodoma, jog automobilį plovykloje palikęs savininkas negalėjo numatyti kito asmens, šiuo atveju Ž.Kakšio, veiksmų, kuriam nebuvo suteikta teisė vairuoti automobilį. Savininkas su plovykla buvo pasirašęs sutartį, kurioje buvo numatyta, jog transporto priemone disponuoti negalima.

Neįprasta istorija

Istorija nutiko ilgąjį Šv. Velykų savaitgalį. Kovo 25-ąją D.Krakys autotralo pagalba į plovyklą pristatė automobilį ir pabrėžė, kad šiam neatlikta techninė apžiūra, neišpirktas draudimas. Mašina buvo ką tik parkeliavusi iš Prancūzijos ir tebebuvo su svetimos šalies numeriais. Išvalytą 2010 metų „Peugeot 3008” tauragiškis turėjo atsiimti po ilgojo Šv. Velykų savaitgalio, tačiau vėliau sužinojo, kad juo buvo sukelta avarija.

Avarija įvyko kovo 26 dieną, 15.05 val. Tauragės Prezidento gatvėje. Lenkimo manevrą atlikęs, Ž.Kakšys kliudė „Audi A4“ priekines dureles bei veidrodėlį ir iš įvykio vietos pasišalino. „Peugeot 3008“ automobiliui nubraižytos dešinės pusės keleivių durelės bei rato arka.

Vairuotojui nustatytas 0.75 promilių girtumas, jis neturi teisės vairuoti. Teisme vyras aiškino skubėjęs nupirkti pasibaigusių angliukų šlifavimo mašinai.

Pirmadienį Tauragės apylinkės teisme kaltininkas atsiprašė savininko. Vyras aiškino išvakarėse buvęs „baliuje“, tad į darbą atėjęs pagiringas.

Tris vaikus turintis Ž.Kakšys sakė apgailestaujantis ir prašė teisėjos, kad automobilį paliktų savininkui ir jo nekonfiskuotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius