Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekasdieniai gelbėtojų iškvietimai: Nemuną teršė nugrimzdęs „Vytenis“, Kairėnuose degė gandralizdis

Pirmadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) paviešino keletą istorijų, pačioje praėjusių metų pabaigoje nuspalvinusių skubių iškvietimų kroniką: Prienų rajone ugniagesiai prisidėjo prie aplinkos gelbėjimo operacijos turistinio laivo avarijos vietoje, o Radviliškio rajone kartu su elektrikais jiems teko gesinti gandralizdį bei saugoti nuo gaisro greta esančius žmonių namus.
Asociatyvi iliustracija: laivas „Vytenis“
Asociatyvi iliustracija: laivas „Vytenis“ / „Alytaus gido“ archyvo nuotr.

Iškvietimo į Nemuno upės pakrantę ugniagesiai sulaukė 2020-12-31 popiet, 14.15 val.

Pranešta, kad Kalvių kaime (Prienų r., Prienų sen.) prie kranto stovi laivelis „Vytenis“ – jis pasviręs, galas nugrimzdęs į vandenį, o iš jo Nemunu bėga tarsi tepalai.

Atvykus gelbėtojams, situacija išties atrodė rimta, iškart atlikta žvalgyba. PAGD skelbiamais duomenimis, prie Nemuno upės kranto pritvirtintas 20 metrų ilgio turistinis laivas „Vytenis“ išties buvo pasviręs, galinė jo dalis nugrimzdusi į vandenį, aplink matėsi kelios teršalų dėmės. Priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų pareigūnai aptvėrė teritoriją 7 boninėmis užtvaromis (32 metrų ilgio), apie situaciją pranešta ir aplinkosaugininkams.

LESTO nuotr./Asociatyvi iliustracija: gandras ant saugios platformos
LESTO nuotr./Asociatyvi iliustracija: gandras ant saugios platformos

Tuo metu apie pavojingą ir neįprastą gaisrą Radviliškio rajone buvo pranešta tą pačią paskutinės metų dienos popietę, maždaug 14.20 val.

Iškvietimas į Kairėnų kaimo Grinkiškio gatvę skambėjo taip: „Dega gandralizdis ant stulpo, nukrito elektros laidas. Šalia gyvenamas namas.“

Į nurodytą Grinkiškio seniūnijos vietą atvykus gelbėtojams, ant elektros stulpo degė gandralizdis, buvo nudegę elektros laidai. Kad neužsidegtų namas, elektros laidas buvo patrauktas. Toliau ugniagesiams teko palaukti kol atvykę ESO darbuotojai atjungs elektrą. Galiausiai užgesintas ir smilkęs gandralizdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius