Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekilnojamojo turto agentūros savininkas sulaikytas už turto prievartavimą

Klaipėdos policijos pareigūnai, įtardami prievartavus turtą, sulaikė vienos nekilnojamojo turto agentūros savininką.
Įtariama, kad vyriškis, panaudojęs užmaskuotą psichinę prievartą, reikalavo pinigų, jog būtų atlyginta jo pažįstamiems konflikto tarp kaimynų metu neva padaryta turtinė ir neturinė žala.
Įtariama, kad vyriškis, panaudojęs užmaskuotą psichinę prievartą, reikalavo pinigų, jog būtų atlyginta jo pažįstamiems konflikto tarp kaimynų metu neva padaryta turtinė ir neturinė žala. / KAVPK nuotr.

Įtariama, kad šis su organizuotu nusikalstamumu siejamas asmuo, panaudojęs užmaskuotą psichinę prievartą, reikalavo pinigų, jog būtų atlyginta jo pažįstamiems konflikto tarp kaimynų metu neva padaryta turtinė ir neturinė žala.

Gegužės pabaigoje į Klaipėdos miesto gydymo įstaigą buvo atvežti du sumušti vyriškiai. Spėjama, kad Klaipėdoje Šilutės plente gyvenantys broliai galėjo nukentėti nuo savo kaimynų.

Tačiau dėl šio įvykio Klaipėdos miesto 2-ajame policijos komisariate priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nes abiem nukentėjusiesiems buvo atlyginta žala ir jie raštiškai atsisakė pretenzijų kaltininkams.

Policijos pareigūnai įtaria, kad, pasinaudojęs savo „kriminaline reputacija“, sulaikytasis uostamiesčio verslininkas nutarė praturtėti ir iš kaltininkų pradėjo reikalauti ženkliai didesnės „kompensacijos“.

Sulaikytas asmuo anksčiau teistas už išžaginimą, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turto prievartavimą, piktybinį chuliganizmą bei ginkluoto nusikalstamo susivienijimo sudėtyje padarytus nusikaltimus.

Įtariamasis iš pataisos namų paleistas 2010 metų liepos pradžioje, atlikęs 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Sulaikytajam įteiktas įtarimas dėl turto prievartavimo, šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už turto prievartavimą numatomas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Jeigu yra žmonių, nukentėjusių nuo minėto asmens ir jį atpažinusių, policijos pareigūnai prašo kreiptis į Klaipėdos apskrities VPK ONTB tel. (8 46) 354 319 arba 354 306.

VIDEO: Klaipėdoje prieš teismą stos įtariamas turto prievartautojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius