Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaimė per „driftingo" pasirodymus Kėdainiuose - automobilis įsirėžė į minią (nuotraukos, video, papildyta 16.17 val.)

Šeštadienį per šoninio slydimo automobiliais, vadinamojo „driftingo" varžybas Kėdainiuose įvyko skaudi nelaimė - automobilis nuslydo į minią. Yra sužeistų.
Avarijos vietoje
Nelaimės vietoje / 15min.lt skaitytojo Giedriaus V. nuotr.
Temos: 2 Driftas Kėdainiai

Kaip 15min.lt pasakojo nelaimės liudininkas, nenorėjęs, kad būtų skelbiamas jo vardas, į minią apie 13.30 val. įsirėžė automobilis Nissan. Jis jau buvo finišavęs, tačiau vairuotojas dar kartą suktelėjo vairą ir automobilis nuslydo į minią.

„Pirmiausiai kliudė vyrą, kuris sėdėjo ant motociklo, vėliau įskrido į minią. Mažiausiai septyni žmonės sužeisti. Šiuo metu jau atvažiuoja ketvirta greitoji. Atrodo, kad pirmas vyras sužeistas gana sunkiai", - apie 13.50 val. stovėdamas nelaimės vietoje pasakojo įvykio liudininkas.
Roberto Paulauskio/SEAT Klubas nuotr./Automobilis skrieja į žiūrovų minią
Roberto Paulauskio/SEAT Klubas nuotr./Automobilis skrieja į žiūrovų minią

Kėdainių policijos pareigūnai maždaug 14 val. apie nelaimę dar nieko negalėjo oficialiai pasakyti, kadangi policijos renginyje nebuvo.

„Visa renginio apsauga rūpinosi privačios saugos tarnybos", - teigia pareigūnai.

Kėdainių greitosios pagalbos medikai kol kas irgi negali tiksliai pasakyti, kas įvyko „driftingo“ aikštelėje.

„Dabar sužeistieji gabenami į ligoninę. Jų daug", - tvirtina medikai.

Šeštadienį Kėdainiuose „driftingo“ aikštelėje vyko vadinomi „licenzijavimo diena“. Per pasirodymus turėjo būti atrinkta 17 sportininkų, kurie kovotų tolimesnėse varžybose.

Renginio organizatoriai internetiniame tinklalapyje skelbė, kad tai - „vienintelė galimybė patekti į Driftingo Čempionatą (PRO lygą)".

Papildyta 14.30 val. Lenktynių entuziastai, esantys įvykio vietoje portalui 15min.lt sakė matę, kad greitosios pagalbos gydytojai nukentėjusiems tvarstė kojas. Liudininkai sakė, kad incidento metu danga buvo sausa, todėl neaišku, kodėl įvyko nelaimė. Tai pat kol kas sunku pasakyti, kuris dalyvis išslydo, nes važiuojančių NISSAN'ais buvo daug. Šiuo metu sprendžiama, ar stabdyti varžybas, šaukiamas teisėjų pasitarimas.

15min.lt skaitytojo L.G. nuotr./Nelaimės vietoje
15min.lt skaitytojo L.G. nuotr./Nelaimės vietoje

Papildyta 14.40 val.: Nelaimės liudininkas, pirmasis portalą 15min.lt informavęs apie nelaimę, maždaug 13.35 val. sakė, kad į įvykio vietą atskubėjo mažiausiai šeši greitosios pagalbos automobiliai ir du policijos ekipažai.

„Sužeistieji išvežti į ligoninę, bet viena greitoji dar liko. Į minią įsirėžusio automobilio vairuotoją policininkai pasodino į savo mašiną. Jis nesužeistas, bet akivaizdžiai ištiktas šoko", - pasakojo liudininkas.

Pasak įvykį mačiusių žmonių, jie mano, kad nelaimės buvo galima išvengti, jei minia pasirodymus būtų stebėjusi stovėdama bent penkiais metrais toliau.

„Tas automobilis būtų pro juos praslydęs nieko neužkabindamas", - mano įvykio liudininkai.

Papildyta 15.04 val.: Aiškėja, kad automobilio Nissan nesuvaldė ir į minią įsirėžė vilnietis M.K. Jis išvežtas į policijos komisariatą apklausai.

Roberto Paulauskio/SEAT Klubas nuotr./Nelaimės vietoje
Roberto Paulauskio/SEAT Klubas nuotr./Nelaimės vietoje

Į policijos saugojimo aikštelę išvežtas ir į minią įsirėžęs vilniečio automobilis. Po avarijos jis šiek tiek apgadintas. Artimiausiu metu automobilį turi apžiūrėti policijos ekspertai.

Varžybų organizatoriai 15min.lt žurnalistei įvykio vietoje tvirtino, kad jie negali prisiimti atsakomybės dėl įvykos nelaimės.

„Nelaimė įvyko už trasos ribų. Po finišo yra baigiamasis kelias. Visi vairuotojai buvo perspėti ir ne kartą raginti, kad finišavus mažintų greiti, važiuotų lėtai", - 15min.lt  sakė vienas iš varžybų organizatorių Tomas Gruzdys.

Pasak renginio organizatorių, varžybos bus atnaujintos.

Papildyta 16.17 val.: Kėdainių ligoninės priėmimo skyriuje 15min.lt apie 16 val. informavo, kad, negalutiniais duomenimis, per nelaimę buvo sužaloti septyni žmonės.

„Keturis nukentėjusiuosius atvežė greitosios pagalbos medikai, kitus - varžybų žiūrovai savo automobiliais. Bet šis skaičius dar negalutinis, kadangi nukentėjusių mums gali dar atvežti", - 15min.lt žurnalistei sakė Kėdainių ligoninėje.

Pasak gydytojų, sužalotieji nėra vaikai. Jų patirti sužalojimai kol kas nežinomi, kadangi dar ne visus spėta iki galo apžiūrėti.

Į Kėdainių ligoninę šeštadienį taip pat atvežtas ir 1997 m. gimęs berniukas, Latvijos pilietis, kuris nukentėjo per motokroso varžybas.

15min.lt dėkoja visiems skaitytojams, atsiuntusiems įvykio nuotraukų.

Portalo www.kedainietis.lt video

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius