-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelegalus gabenusiems latviams skirtos piniginės baudos

Pasvalio rajono apylinkės teismas gegužės pradžioje pasieniečių sulaikytus du Latvijos piliečius, vežusius nelegalus, pripažino kaltais ir skyrė jiems pinigines baudas.
Pasienis
Pasienis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad gegužės pradžioje prie sienos su Latvija Šiaulių rinktinės pasieniečiai patikrinimui sustabdė lengvąjį automobilį su latviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavęs vyras pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus, išduotus 48 metų Latvijos piliečiui. Kaip keleivio vykusio 53 metų latvio dokumentai taip pat buvo nepriekaištingi, tačiau kiti automobilio keleiviai – du tamsaus gymio vyrai – jokių dokumentų nepateikė.

Kuprinę su keliais asmeniniais daiktais bei drabužiais turėję keleiviai laužyta anglų kalba prisistatė esantys 29 ir 20 metų Irako piliečiais. Vėliau sulaikytieji teismui prisipažino, kad yra Sirijos piliečiai. Jie laikinai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

VSAT Šiaulių rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą ir bylą netrukus perdavė teismui.

Praėjusią savaitę Pasvalio rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną, abu latvius pripažino kaltais ir skyrė jiems baudas po 3250 litų. Tačiau į bausmės atlikimo laiką įskaičiavus latvių sulaikymo laikotarpį, baudos sumažintos iki 650 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius