Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemalonumų Raigardo punkte pabūgęs baltarusis bėgte spruko į savo šalį

Raigardo punkte tikrindami iš Baltarusijos vykusį šios šalies pilietį pasieniečiai išsiaiškino, kad jo kaip įtariamojo nusikalstama veikla ieško Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT). Atvykus jos tyrėjams, sulaikytąjį pasieniečiai perdavė muitininkams. Šiems tikrinant baltarusio automobilį vyras staiga spruko ir perbėgo atgal į Baltarusiją. Bandant jį sulaikyti buvo panaudotas tarnybinis ginklas.
Raigardo-Privalkos pasienio kontrolės punktas
Raigardo-Privalkos pasienio kontrolės punktas / VSAT archyvo nuotr.

Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą automobiliu „Toyota RAV4“ įvažiuojančio 36-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Pasieniečiai nustatė, kad šio užsieniečio kaip įtariamojo nusikalstama veikla ieško MKT.

Druskininkų užkardos pareigūnai susisiekė su muitinės kriminalistais, kurie nurodė baltarusį sulaikyti. Į Raigardo punktą atvykus dviem MKT tyrėjams, Druskininkų pasieniečiai jiems perdavė sulaikytą užsienietį, jo dokumentus ir vairuotą automobilį „Toyota RAV4“ baltarusiškais numeriais.

Trečiadienį maždaug valanda po vidurnakčio punkto teritorijoje muitininkams atliekant tolesnius procesinius veiksmus ir „Toyota RAV4“ kratą, šalia stovėjęs sulaikytasis staiga ėmė bėgti Baltarusijos teritorijos link. Iki jos buvo apie pusantro šimto metrų. 

Į žodinius pareigūnų reikalavimus sustoti vyras nereagavo, todėl vienas punkte dirbusių pasieniečių, pamatęs į savo šalį skuodžiantį baltarusį, iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą. Užsieniečio tai nepaveikė. Jis įbėgo į Baltarusijos teritoriją. Apie tai iškart buvo informuoti kaimyninės šalies pareigūnai. Netrukus Druskininkų pasieniečiams jie pranešė, kad bėglys sulaikytas. 

Dėl šio įvykio Muitinės departamente pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Apie tarnybinio ginklo panaudojimą informuota Druskininkų apylinkės prokuratūra, pažymima bendrame muitinės ir pasienio apsaugos tarnybų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius