Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 22 /13:36

Prie Vilniaus į avariją pateko JAV karių sunkvežimis, tarp sužeistųjų – nėščioji

Prie Vilniaus ketvirtadienį susidūrus JAV karių sunkvežimiui ir dviem lengviesiems automobiliams sužeistos šių automobilių vairuotojos, viena jų – nėščia.
Pratybos „Geležinis vilkas 2017“
Pratybos „Geležinis vilkas 2017“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus policija, 11.26 val. Nemenčinės plente, prieš pat Antavilių kaimą, susidūrė trys automobiliai – „Renault“, „Toyota“ ir JAV kariškius vežęs krovininis automobilis.

Sužeistos ir į ligoninę nuvežtos abi lengvuosius automobilius vairavusios moterys („Renault“ vairuotoja – nėščia).

Kaip BNS informavo Kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovas kapitonas Gintautas Ciunis, JAV kariai, dalyvaujantys pratybose „Geležinis vilkas“, Nemenčinės plentu vyko iš Pabradės poligono. Pirminiais duomenims, avarija galėjo įvykti dėl vienos iš lengvųjų automobilių vairuotojų kaltės.

„Važiuojant plentu tiesiog nedavė kelio automobilis. Pirminiais duomenimis, civilinis automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Amerikiečių vairuotojas stengėsi išvengti eismo įvykio, mūsų žiniomis, civilinis automobilis jį šiek tiek kliudė, pirminiais duomenimis, kariai nesužeisti“, – BNS sakė G.Ciunis.

Tai – ne pirma avarija šią savaitę, į kurią patenka karinė transporto priemonė. Antradienio dieną Marijampolės pakraštyje susidūrė NATO karinis visureigis ir lengvasis automobilis „Volkswagen Passat“. Į ligoninę išvežtos pastarajame buvusios trys merginos.

Lietuvoje vyksta karinės pratybos „Geležinis vilkas 2017“. Birželio 22–28 dienomis prasidėjo Jungtinių Amerikos Valstijų ir kitų pratybose dalyvavusių šalių karių perdislokavimas į nuolatines dislokacijos vietas.

Pratybose dalyvauja apie 5300 karių iš Lietuvos ir 10 NATO šalių: Belgijos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Kroatijos, Rumunijos, Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų ir Portugalijos. „Geležinis vilkas 2017“ yra Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių „Kardo kirtis“ (angl. „Saber Strike“) pratybų dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius