Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubausta Šiaulių bendrovė, nelegaliai naudojusi kompiuterines programas

Pasitaiko ne vienas atvejis, kai verslo subjektai, įsigiję modernius kompiuterius, programinei įrangai pinigų pagaili ir juose įdiegia nelegalias programas. Taupymas įmonę gali atvesti iki bankroto.
Asociatyvinė nuotrauka: piratavimas internete
Asociatyvinė nuotrauka: piratavimas internete / 123rf nuotr.

Kompiuterių programos yra saugomos autorių teisių įstatymų, todėl jų negalima naudoti, atgaminti ar platinti be gamintojo leidimo (licencijos).

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su prokurorais baigė tirti tokio pobūdžio baudžiamąją bylą.

Įmonės direktorius pripažino, kad dėl kompiuteriuose naudojamų nelegalių programų kaltas jis

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2013 metų spalį gavus advokatų profesinės bendrijos „Novus Intellectus“ pranešimą dėl autorių teisių pažeidimo vienoje Šiaulių įmonėje.

Bendrovė naudojo nelicencijuotas „Autodesk Incorporated“ ir „Microsoft korporacijos“ kompiuterių programas. Patikrinę gautą informaciją, pareigūnai šias programas rado nelegaliai įdiegtas penkiuose įmonės kompiuteriuose.

Įmonės direktorius pripažino, kad dėl kompiuteriuose naudojamų nelegalių programų kaltas jis, nes yra įmonės vadovas ir turėjo viską sukontroliuoti.

Už tai, kad naudojamuose kompiuteriuose buvo naudojamos nelegalios kompiuterinės programos,  bendrovės savininkas turėjo sumokėti daugiau nei trijų tūkstančių eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius