-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nemune prie sienos su Rusija pasieniečiai gelbėjo valtimi plaukusią ir apvirtusią trijulę

Nemuno upėje Lietuvos pasieniečiai išgelbėjo tris vyrus, kurie upėje vykdė matavimus ir kurių motorinė valtis netikėtai apsivertė.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Plaškių pasienio užkardos pareigūnai stebėjimo sistemomis Nemune, kuriuo eina siena su Rusija, užfiksavo apvirtusią motorinę valtį. Ši vieta yra Pagėgių savivaldybės Nausėdų kaimo ribose.

Valtimi plaukę trys vyrai, kuriems, kaip vėliau paaiškėjo, yra 20, 23 ir 25 metai, sugebėjo užsiropšti ant apvirtusios plaukiojimo priemonės dugno. Incidento metu šioje vietovėje buvo stipriai vėjuota, o Nemune kilęs didokas bangavimas. Vandens temperatūra upėje siekė 12 laipsnių.

Vandens temperatūra upėje siekė 12 laipsnių. Sušalę Vidaus vandens kelių direkcijos darbuotojai vos galėjo prakalbėti.

Į įvykio vietą nedelsiant tarnybiniais kateriais nuskubėję Bardinų ir Plaškių pasienio užkardų pareigūnai netrukus priplaukė prie apvirtusios valties. Jie perkėlė nelaimėlius į vieną iš savo patrulinių katerių ir tris vyrus saugiai pargabeno į krantą.

Ten išgelbėtuosius pasieniečiai perdavė iškviestiems medikams, kurie sušalusiems ir dėl to sunkiai galėjusiems prakalbėti žmonėms suteikė pirmąją pagalbą.

Apvirtusią valtį pasieniečiai partempė į Panemunės prieplauką.

Paaiškėjo, kad šie trys vyrai dirba įmonėje, kuri AB „Vidaus vandens kelių direkcija“ užsakymu Nemune vykdė matavimus numatytiems darbams atlikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius