Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemune sulaikytas kontrabandinius rūkalus plukdęs „ichtiandras“ (nuotraukos)

Nemune pasieniečių užkluptas „ichtiandras“ mėgino išvengti sulaikymo, atsisakė iš rankų paleisti peilį, tačiau buvo sučiuptas po įspėjamojo šūvio.
Upėje budėjo motorinė pasieniečių valtis.
Upėje budėjo motorinė pasieniečių valtis. / VSAT nuotr.

Pranešime informuojama, kad pirmadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Viešvilės užkardos pareigūnai Nemune ties Pagėgių savivaldybės Sokaičių kaimu užspeitė su kontrabandos kroviniu iš Rusijos Lietuvos kranto link plaukusį „ichtiandrą“.

VSAT pareigūnai turėjo informacijos, kad šiame ruože gali būti mėginama atgabenti nelegalų krovinį, todėl surengė pasalą. Upėje budėjo motorinė pasieniečių valtis.

Plaukikui su kroviniu kirtus upės vidurį, kuriuo eina Lietuvos ir Rusijos valstybės siena, pasieniečiai pastojo kelią pažeidėjui. VSAT pareigūnai matė, kad dėžių „karavaną“ plukdęs vyras mėgina panerti po vandeniu ir pasislėpti prisidengdamas plukdomu kroviniu.

VSAT nuotr./Paaiškėjo, kad naro kostiumą vilkėjęs ir plaukmenis avėjęs pažeidėjas į Lietuvą neteisėtai mėgino atgabenti 25 dėžes cigarečių „Jing Ling“.
VSAT nuotr./Paaiškėjo, kad naro kostiumą vilkėjęs ir plaukmenis avėjęs pažeidėjas į Lietuvą neteisėtai mėgino atgabenti 25 dėžes cigarečių „Jing Ling“.

VSAT pareigūnams priplaukus arčiau pastebėta, kad vyras rankoje turi peilį. Pažeidėjas iš pradžių ignoravo pasieniečių reikalavimus pasiduoti ir paleisti šaltąjį ginklą iš rankų, todėl VSAT pareigūnas iš tarnybinio šautuvo „Winchester“ paleido įspėjamąjį šūvį į viršų. Tai paveikė pažeidėją: plaukikas iškėlė rankas, kurias pareigūnai tuoj pat surakino antrankiais. „Ichtiandrą“ pasieniečiai įkėlė į valtį ir kartu su kroviniu parplukdė į krantą.

Dokumentų neturėjęs vyras prisistatė 29 metų Rusijos piliečiu. Jo asmenybė tikslinama.

Paaiškėjo, kad naro kostiumą vilkėjęs ir plaukmenis avėjęs pažeidėjas į Lietuvą neteisėtai mėgino atgabenti 25 dėžes cigarečių „Jing Ling“. Visi 12 tūkstančių 500 pakelių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos gabenimo VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sulaikytasis dviem paroms uždarytas į areštinę. Kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos Viešvilės užkardoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius