-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nemunu plukdytą cigarečių krovinį kontrabandininkai maskavo kalkėmis

Iš Baltarusijos Nemunu paleisti kontrabandiniai rūkalai užstrigo upėje tarp ledo. Kalkėmis bandytą užmaskuoti krovinį į krantą ištraukė Kapčiamiesčio pasieniečiai.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos patruliai Lazdijų rajono Varviškės kaimo ribose, Nemune, pastebėjo tarp ledo užstrigusį plaustą. Jis buvo maždaug už 30 metrų nuo Lietuvos kranto. Nemunu čia eina Lietuvos ir Baltarusijos siena, šioje vietoje yra savotiška jo įlanka.

Upės krantai yra apšalę, tik jos viduriu teka vanduo, plukdydamas lytis.

Norint pasiekti šį krovinį, pasieniečiams teko įveikti apsnigtą ir apšalusią priekrantę, panašią į pelkę. Gylis čia yra nedidelis. Pasinaudodami kopėčiomis ir medinėmis lentomis Kapčiamiesčio pasieniečiai šia vieta atsargiai nusigavo iki užstrigusio krovinio, prie jo prikabino lyną ir ant kranto stovėjusiu visureigiu ištempė plaustą į krantą.

Paaiškėjo, kad į brezentinį tentą buvo suvyniotos 9 dėžės cigarečių „Fest“ ir „Credo“, iš viso 4 tūkst. 500 pakelių su baltarusiškomis banderolėmis. Visas brezentas iš išorės buvo nupurkštas kalkėmis – kontrabandininkai taip maskavo krovinį, kad jo nebūtų matyti sniege. Kiekviena cigarečių dėžė dar buvo supakuota į celofaną.

Akivaizdu, kad jį į Nemuną nuleidę asmenys ir jų bendrai Lietuvoje turėjo nedaug galimybių sėkmingai įvykdyti savo planą dėl gamtinių sąlygų ir apšalusių krantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius