-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nendrėmis ir pernykščiais lapais „dekoruotą“ slaptą krovinį į Lietuvą atplukdė plaukikas

Baltarusių kontrabandininkai Nemune neteko dviejų rūkalų krovinių.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Druskininkų užkardos pasieniečiai užkardė du bandymus iš Baltarusijos neteisėtai atgabenti kontrabandinių rūkalų. Pirminiais duomenimis, nelegalius krovinius iki Lietuvos kranto Nemunu atgabeno plaukikas.

Vieną įtartiną ryšulį ketvirtadienį Nemune, ties Druskininkų savivaldybės Gerdašių kaimu, aptiko VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai.

Kartoninės dėžės buvo sandariai apvyniotos lipnia juosta ir juoda polietileno plėvele. Prie ryšulio pritvirtintos savadarbės petnešos, kurias kontrabandininkai naudoja tam, kad būtų lengviau gabenti krovinį.

Ryšulys maskuotas nuskintomis nendrėmis bei pernykščiais lapais. Jame VSAT pareigūnai rado 1 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Upės pakrantę ir apylinkes tikrinę pasieniečiai aptiko dar du tokius pačius ryšulius su petnešomis, o Baltarusijos pusėje vandenyje pastebėtas plaukikas. Jis netrukus dingo iš VSAT pareigūnų akiračio savo šalies teritorijos gilumoje.

Neabejojama, kad būtent jis upe iš Baltarusijos atplukdė rūkalus, kuriuos bendrininkai, sulaukę tinkamo momento, turėjo kuo skubiau gabenti ir paslėpti Lietuvoje.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su rusiškomis banderolėmis.

Tokius bandymus Nemunu atplukdyti rūkalų Druskininkų pasieniečiai fiksuoja periodiškai.

Šaltuoju metų laiku kontrabandininkai renkasi nekart išbandytą metodą – rūkalų plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašiais į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apdrabstomi sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Atšilus orams keičiasi ir tokių nelegalių krovinių maskavimas. Jie, kaip ketvirtadienį Druskininkų pasieniečių rastosios dėžės, apkraunami nuskintomis nendrėmis, kitais augalais, lapais, slepiami sunkiau pasiekiamose pakrantės vietovėse.

Analogiškus pažeidimus neretai užkardo ir Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai. Šio VSAT padalinio pareigūnai saugo sienos su Baltarusija ruožą, kuriame į Lietuvą iš kaimyninės valstybės įteka Neris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius