-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neoficialius atlyginimus mokėjęs bendrovės direktorius stos prieš teismą

Finansinių nusikaltimų tyrimo (FNTT) Kauno apskrities skyrius atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame neoficialių atlyginimų mokėjimu įtariamas Žiegždriuose, Kauno rajone, registruotos krovinių gabenimu, pervežimu Lietuvoje paslaugas teikiančios bendrovės direktorius G.G.
Atlyginimas vokelyje
Atlyginimas vokelyje. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

FNTT Kauno apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais, tikrindami gautą informaciją, atliko įmonėje patikrinimą. Jo metu nustatyta, kad bendrovės direktorius, įmonei priklausančiame automobilyje „Volvo“ mokėjo dirbantiesiems neoficialius atlyginimus.

Pagal aptiktus direktoriaus darbo kalendoriaus užrašus išaiškinta, kad rugsėjo 10 dieną įmonėje buvo išmokėtas neoficialus darbo užmokestis – iš viso 11 tūkst. Lt, dar 6 250 Lt buvo paruošti sumokėti. Be to, nustatyta, kad bendrovės direktorius per kelias dienas iš bendrovės banko sąskaitos paėmė 28 300 Lt, kurių į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukė.

Tyrimo metu taip pat išaiškinta, kad bendrovėje nebuvo tvarkomas grynųjų pinigų registras, t.y. nevedama kasos knyga, nerašomi ir neregistruojami kasos išlaidų orderiai, todėl negalima nustatyti grynųjų pinigų likučio ir pinigų panaudojimo.

Ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 222 str. dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo tęsiamas. Už tokią nusikalstamą veiką BK nustato griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius