Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaklusęs pareigūnams kaimietis juos išmaudė naminukėje

Pareigūnai, tikrinę informaciją apie naminukę ir kontrabandines cigaretes, turėjo iškęsti šeimininko grūmojimus.
Švėkšnos gyventojas nesislėpdamas pardavinėjo kontrabandines cigaretes.
Švėkšnos gyventojas nesislėpdamas pardavinėjo kontrabandines cigaretes. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apsskrities VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus pareigūnai Šilutės rajone esančiame Švėkšnos miestelyje tikrino anoniminę informaciją apie čia veikiančius naminės degtinės bei kontrabandinių rūkalų prekybos taškus.

Anonimas iš viso buvo nurodęs net tris adresus, kurie ir buvo patikrinti.

Dviejuose nurodytuose namuose tvyrojo ramybė, o štai trečiajame, esančiame Vilkėno gatvėje, klientai suko kieman, net nekreipdami dėmesio į šalia stovintį skiriamaisiais ženklais pažymėtą tarnybinį policijos automobilį.

O ir „taško“ šeimininkas, drūtas vyras E.B., pradžioje geranoriškai krovęs ant stalo turėtas nelegalias prekes – 92 pakelius cigarečių „Saint George“, pažymėtus rusiško pavyzdžio banderolėmis, bei apie 7 litrus naminukės– „pamiršo“, jog dar 10 litrų ugninio vandens bei 500 pakelių cigarečių yra pasidėjęs namo ūkinėse patalpose.

Dėl šiose patalpose rastos 10 litrų talpos, sklidinos skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą, šeimininkas grūmėsi itin aršiai (už daugiau nei 10 litrų laikomos naminės degtinės numatyta baudžiamoji atsakomybė). Siekdamas sunaikinti įkalčius, E.B. čiupo sklidiną talpą ir, mojuodamas ja it gesintuvu, nukreipė dvokiančio skysčio čiurkšlę tiesiai į pareigūnus.

Nors ir permirkę namine degtine, pareigūnai taip pat nestovėjo be žado: po trumpo  susistumdymo atkovojo talpą su joje dar likusiais maždaug 5 litrais naminės degtinės. Išvoliota purvyne, sugurintu šonu ir atplyšusia rankena talpa su įkalčiais buvo išsaugota.

„Savo reikmėms“ iš pažiūros skurdo nekamuojamas pil. E.B. iš viso laikė 17 litrų naminukės, už 12 litrų kurios teks atsakyti, bei 592 pakelius cigarečių su rusiško pavyzdžio banderolėmis. Už laikytą naminę degtinę piliečiui gresia baudžiamoji, o už kontrabandinius rūkalus – administracinė atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius