-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepilnamečiai broliai su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliuvo po Karalienės Luizos tiltu

Po Lietuvą ir Rusiją jungiančiu tiltu pasieniečiai sulaikė du nepilnamečius brolius. Jie tempė iš Kaliningrado srities atgabentą ir nuo tilto per Nemuną į Lietuvos krantą numestą cigarečių krovinį.
Kontrabanda
Kontrabanda / VSAT nuotr.

VSAT praneša, kad antradienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pareigūnai Panemunės gyvenvietės ribose per universalią sienos stebėjimo sistemą pamatė du asmenis. 

Jie buvo Nemuno, kurio viduriu eina siena Rusija, pakrantės krūmuose po abi valstybes jungiančiu Karalienės Luizos tiltu. Pasieniečiai atskubėjo į šią vietą ir sulaikė trylikos ir keturiolikos metų Panemunėje gyvenančius brolius.

Jie tempė krepšius su 670  pakelių  cigarečių „Denim Blue“ be banderolių. Įtariama, kad šis krovinys Karalienės Luizos tiltu buvo atneštas iš Kaliningrado srities ir nepriėjus pasienio tikrinimo vietos Lietuvos pusėje numestas į jos krantą.

Cigarečių naktį atėję pasiimti nepilnamečiai neturėjo būtinų šioje vietoje leidimų patekti į valstybės sienos apsaugos zoną.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių  gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių  pažeidimo Pagėgių rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena.

Dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams į Panemunės punktą iškviestai nepilnamečių motinai VSAT pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Atlikus visas dokumentų forminimo procedūras broliai perduoti motinai.

Tokių bandymų nuo Karalienės Luizos tilto į Lietuvos krantą numesti juo iš Rusijos atneštas cigaretes pasitaiko nuolat.

Tačiau visas tilto prieigas vaizdo kameromis nuolat stebi pasieniečiai, todėl panašūs kontrabandininkų žygiai baigiasi nesėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius