Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepilnametę išžaginęs biržietis septynerius metus leis belangėje

Antradienį 46 metų biržietis už nepilnametės išžaginimą nuteistas septynerių metų laisvės atėmimu.
Kalėjimas
Iliustracinė nuotrauka: grotos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tokį nuosprendį paskelbė Biržų rajono apylinkės teismas, baigęs nagrinėti Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro perduotą seksualinės prievartos prieš nepilnamečius baudžiamąją bylą.

„Piktadarišką kėslą sumanęs ir išžaginęs  likimo ir taip nuskriaustą mergaitę, kaltinamasis padarė žiaurų ir sunkų nusikaltimą, kurį pavyko ištirti ir nubausti kaltininką. Nors kaltinamojo bendrininkai siekė sužlugdyti nusikaltimo tyrimą, buvo sunaikinę su jo padarymu susijusius įkalčius ir gąsdino nukentėjusiąją, tačiau tai nepadėjo apsaugoti nuo teisėto atpildo mergaitę nuskriaudusio kaltinamojo ir išvengti bausmių patiems“, – teigė valstybės kaltintojas Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Ignas Raila, kuruojantis krašto nepilnamečių justicijos sritį.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad vienas iš nuteistojo bendrininkų nubaustas 90 parų areštu, kitas – bendrininke tapusi moteris,  penkių mėnesių laisvės atėmimu. Jai bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams šešiems mėnesiams, moteris įpareigota atsiprašyti nukentėjusiosios, dalyvauti elgesio pataisos programoje ir neišvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.           

Nuteistajam priteista atlyginti nukentėjusiajai 30 tūkst. litų neturtinės žalos, jo bendrininkams  E.T. ir R.K. – solidariai 2 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius