Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepilnametę Mažeikiuose persekiojęs policijos tyrėjas atleistas iš pareigų

Lapkričio 21 dieną į policiją paskambinusi nepilnametė pranešė, kad ją Mažeikiuose persekioja asmuo. Pareigūnai nedelsiant sulaikė asmenį, šis pasirodė esantis jų kolega. Po atlikto tyrimo, jis buvo atleistas iš vidaus tarnybos dėl pareigūno vardo pažeminimo.
Naktinis reidas sostinėje ir Nemenčinėje
Asociatyvi iliustracija / Viktorijos Savickos nuotr.

Į policija 2000 metais gimusi mergina paskambino 21 val. 29 min. Ji pranešė, kad P.Vileišio ir Laisvės gatvėse ją persekioja asmuo.

Įvykio vietoje buvo sulaikytas neuniformuotas Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas D.R., gimęs 1980 m. Jis buvo neblaivus, informuoja Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (apskr. VPK).

Po įvykio, policijos pareigūno D.R. atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Jo metu nustatyta, kad pagal bendruosius neblaivumo požymius būdamas neblaivus (blaivumą tikrintis atsisakė, o lapkričio 22 d., ryte, nustatytas 0,78 promilės girtumas) pareigūnas viešoje vietoje neleido pro jį ėjusiai nepilnametei merginai praeitį pro šalį, ją persekiojo.

Kai buvo sulaikytas piliečio, atvykus policijos pareigūnams, nevykdė jų teisėtų reikalavimų, vengė patalpinimo į laikino sulaikymo patalpą.

Tokie pareigūno veiksmai neatitiko bendrųjų etikos principų ir pažeidė Etikos kodekso 4.6, 4.24, 4.28, 14.1, 14.3 ir 14.5 punktuose įtvirtintus principus ir nustatytus veikimo tam tikroje situacijoje standartus bei LR Valstybės tarnybos įstatymo 15 str. 1 ir 5 p., 25 str. 1 d. 2 p. nuostatas.

Lapkričio 30 d. Telšių apskr. VPK viršininko įsakymu, už pareigūno vardo pažeminimą, pareigūnas atleistas iš vidaus tarnybos.

Policijos pareigūnas vidaus tarnybos sistemoje dirbo 19 metų, per tarnybos laikotarpį skatintas 8 kartus, paskirtos 4 tarnybinės nuobaudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius