-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05 /11:45

Nepilnametės išžaginimu ir gyvos sudeginimu kaltinami J.Jakubaitis ir D.Antanaitis savo kaltę atkakliai neigia

Panevėžio apygardos prokuratūra teismui perdavė Dembavos tragedija pramintą bylą, kurioje Julius Jakubaitis ir Deividas Antanaitis kaltinami nepilnametės išžaginimu, itin žiauriu jos nužudymu ir siekiu nuslėpti nusikaltimus.
Įtariamasis Julius J. Panevėžio teisme
Įtariamasis Julius J. Panevėžio teisme / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje prokuroras Donatas Skrebiškis patvirtino, kad abiem kaltinamiesiems yra inkriminuotos vienodos nusikalstamos veikos, už kurias jiems gresia laivės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

Abu kaltinamieji viso tyrimo metu savo kaltę neigė ir neprisipažino. Už viešosios tvarkos pažeidimą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą praeityje teistas J.Jakubaitis ir šešis kartus už vagystes teistas D.Antanaitis neneigia vieno – tą rytą jie buvo susitikę su nužudyta nepilnamete ir kartu su ja važinėjo po Panevėžio rajono apylinkes.

Ikiteisminio tyrimo metu abiem įtariamiesiems buvo skirtos psichiatrinės ekspertizės. Jas atlikus paaiškėjo, kad abu vyrai yra pakaltinami ir nusikaltimo metu galėjo suvokti savo veiksmus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamasis Deividas Antanaitis Panevėžio teisme
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamasis Deividas Antanaitis Panevėžio teisme

1980-aisiais metais gimęs J.Jakubaitis ir vienuolika metų jaunesnis D.Antanaitis buvo pažįstami ir tą dieną planavo susitikti. 

Pareigūnai išsiaiškino, kad įtariamieji kraupaus nužudymo metu buvo apsvaigę ir nuo alkoholio, ir nuo narkotinių medžiagų – amfetamino. Vyrai važinėjosi po miestą, girtavo Panevėžio baruose ir J.Jakubaičio namuose, parduotuvėse pirko alkoholinius gėrimus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Donatas Skrebiškis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Donatas Skrebiškis

J.Jakubaičio brolio atžvilgiu, kuriam priklausė automobilis „VW Passat“, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Donatas Skrebiškis priminė, kad nusikaltėliai auką pačiupo autobusų stotelėje, Aukštaičių gatvėje, apie šeštą valandą ryte. Jie merginą iš pradžių prievarta įsodino į automobilio saloną, vėliau beveik dvi valandas vežiojosi po Panevėžio rajoną, Dembavos apylinkes, mišką, kur ir buvo rastas automobilis.

Mergina iš pradžių patyrė seksualinę prievartą, o vėliau nusikaltėliai uždarė ją bagažinėje ir sudegino. Ekspertai nustatė, kad mergina liepsnose žuvo dar gyva.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti netoli nusikaltimo vietos. Vienas ties Velžio gyvenviete, kitas – dar arčiau Panevėžio. Atstumas tarp įtariamųjų buvo nežymus. Jie iš įvyko vietos spruko pėsčiomis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Mindaugas Ambraziūnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Mindaugas Ambraziūnas

Bagažinėje uždaryta mergina šaukėsi pagalbos, du ar tris kartus skambino Bendruoju pagalbos telefonu 112, bet specialistams nepavyko nustatyti merginos buvimo vietos.

Prokuroras Donatas Skrebiškis teigė, kad ekspertams taip ir nepavyko išsiaiškinti, ar nepilnametė skambino telefonu su SIM kortele. Gaisro metu telefonas visiškai sudegė, tad pareigūnai šios aplinkybės taip ir nenustatė.

Nuo nepilnametės pirmojo skambučio ir pranešimo apie nusikaltimą iki rasto degančio automobilio buvo praėję kiek daugiau nei 30 minučių.

Panevėžio apskrities VPK viršininko pavaduotojas Mindaugas Ambraziūnas tvirtina, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pareigūnų veiksmų neatlikimo. Tyrimas dar nėra baigtas, tačiau įtarimai kol kas dar niekam nepareikšti.

Viršininko pavaduotojas, paklaustas, kodėl į pagalbą nebuvo pasitelktas sraigtasparnis, teigė, kad šį priemonė nėra dislokuojama Panevėžyje. Jo turimais duomenimis, įvertinus laiko sąnaudas, sraigtasparnis nebūtų galėjęs padėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius