-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepilnametį parduotuvėje mušęs apsaugininkas turės sumokėti 13 tūkstančių litų

Teismas 13 tūkst. litų bauda nubaudė apsaugininką, kuris mušė ant prekių vežimėlio sėdėjusį paauglį.
Pinigai
Pinigai / E. Jankausko / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu už smurtą prieš nepilnametį Ramygalos miestelio prekybos centro 35 metų apsaugos darbuotojas D.L. pripažintas kaltu viršijęs tarnybos įgaliojimus ir nubaustas 100 MGL, t.y. 13 tūkst. litų bauda. Kartu su šia bausme nuteistajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti asmens ir turto saugos srityje atėmimas dvejiems metams.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono komisariato pareigūnai nustatė, kad pernai gruodžio 15 d. Ramygalos miestelio prekybos centro apsaugos darbuotojas D.L., pamatęs ant prekių vežimėlių sėdinčius du paauglius, kurie prieš tai juos stumdė, prieš vieną iš jų kelis kartus panaudojo fizinį smurtą.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad nepilnamečių reikalų inspektorės, susipažinusios su filmuota medžiaga, liudijimu, vaizdo įraše buvo užfiksuota, kaip apsaugos darbuotojas, priėjęs prie vaikinų, vienam trenkė kumščiu ir spyrė.

Šio nusikaltimo tyrimui vadovavusios nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojančios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Sigitos Bieliauskaitės teigimu, parduotuvės apsaugos darbuotojas, panaudodamas fizinį smurtą prieš nepilnametį asmenį, viršijo pagal pareiginius nuostatus suteiktus įgaliojimus viešajai tvarkai palaikyti, sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą, sukėlė jam fizinį skausmą ir taip padarė didelę žalą.

Baudžiamasis kodeksas už piktnaudžiavimą tarnyba ir įgaliojimų viršijimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius